שתי עבירות

  • הרשעה בעבירה נוספת שאינה בכתב אישןם
    טל | 14/12/2020 00:39

    קיבלתי דוח על חניה בכביש עם קו הפרדה רציף למרות שמדובר בכביש חד סטרי, בעל נתיב אחד,ללא קו הפרדה.
    בנוסף, צוינה הערה שהחניתי בצומת (משמאל לכביש יש רחוב משתלב (הולנדי) . ביקשתי להישפט. בהזמנה/ כתב אישום הואשמתי בעבירה אחת (חניה בכביש עם קן הפרדה). האם ניתן יהיה להרשיע אותי בעבירה שלא נמצאת בכתב אישום? (גם אם אזוכה מהעבירה שמצוינת בו .
    תודה!

    • שתי עבירות
      יעקבי | 15/12/2020 07:23

      שלום טל,

      1. תמוה ביותר. לא יתכן קו הפרדה רציף ברחוב חד סתרי שבו נתיב אחד. מדובר כנראה בטעות בבחירת סעיף האישום.

      2. לגבי אישום שני המוזכר בדו"ח (חניה בתחום צומת): ניתן לזכותך בסעיף האשמה הראשון ולהרשיעך בשני אם תוכח העבירה.

      לעניין זה ראה נוסח סעיף 184 לחוק סדר הדין הפלילי:

      184. בית המשפט רשאי להרשיע נאשם בעבירה שאשמתו בה נתגלתה מן העובדות שהוכחו לפניו, אף אם עובדות אלה לא נטענו בכתב האישום, ובלבד שניתנה לנאשם הזדמנות סבירה להתגונן; אולם לא יוטל עליו בשל כך עונש חמור מזה שאפשר היה להטיל עליו אילו הוכחו העובדות כפי שנטענו בכתב האישום.

      זו דעתי.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.