הגנה על סודות מסחריים

  • הגנה על המצאה
    טירנית | 13/12/2020 22:58

    היי,
    כדי לקדם את הרעיון שבמוחי אני מעוניינת לפנות לאנשי מקצוע בעלי כישרון (למשל גרפיקאי, מפעל ייצור). כיצד אוכל להגן על הרעיון שלי?
    בנוסף, אני רוצה למכור ולשווק את הפריטים באתר אינטרנטי. האם אני צריכה לרשום את הלוגו של האתר שיהיה לי?
    אשמח לרקע בנושא.
    תודה

    • הגנה על סודות מסחריים
      עו"ד אפי אהרונוב | 15/12/2020 11:37

      שלום רב,

      קודם כל חשוב לבדוק מהו בדיוק ה"רעיון" ובאיזו דרך ניתן להגן עליו (למשל המצאה בתחום טכנולוגי אפשר לרשום עליה פטנט). בהתקשרות עם גורמים חיצוניים וככל שאין הגנה ברישום פורמלי ניתן לעשות שימוש בכלים חוזיים (למשל הסכמי סודיות) שחשוב לנסח אותם באופן מיטבי בו נלקח בחשבון מארג האינטרסים שלך.

      על לוגו/שם אפשר לנסות ולהגן על ידי רישום סימן מסחר רשום - פרוצדורה שכרוכה בעלות וכן בעמידה בדרישות סף משפטיות שונות - ואולם ככל שהתהליך מסתיים בהצלחה הוא מאפשר הגנה חזקה על הלוגו/שם. גם כאן חשוב לזכור שלא מדובר בפעולה טכנית אלא בפעולה הצריכה בדיקה מקדימה והתנהלות נכונה על מנת להגיע לתוצאה טובה. לא פחות חשוב מכך - יש לבדוק שהשם/לוגו אינם מהווים הפרה של זכויות קיימות של גורמים אחרים.

      בהצלחה וחג חנוכה שמח,

      • הגנה על המצאה
        טירנית | 15/12/2020 13:28

        תודה על תשובתך.

        אני מעוניינת לגשת לעו"ד מומחה בתחום, כיצד אוכל לדעת שהוא לא יעתיק ממני את הרעיון במעמד ההתייעצות עמו ?

        תודה.