תוספת להסכם התמ"א

  • תוספת להסכם
    שפירית | 13/12/2020 21:30

    בפרוייקט הריסה ובנייה חתמו על ההסכם 100% הדיירים. עכשיו הייזם רוצה תוספת קומה ועוד שינויים   והחתים את הדיירים על תוספת להסכם - אני מתנגדת לשינויים בתוספת ההסכם - מה מצבי המשפטי? האם נוצר הסכם חדש עם הדיירים שחתמו על תוספת להסכם ועקב כך ההסכם עימי בוטל? הם לא הודיעו לי על ביטול ההסכם עימי. האם אני צריכה להודיע על ביטול ההסכם? מה אומר המצב החדש?

    תודה!

    • תוספת להסכם התמ"א
      עו"ד אריה בדנר | 13/12/2020 21:42

      שפירית שלום,

      הסכם התמ"א, ככל הסכם, כפוף לדיני החוזים. משכך, תוספת להסכם התמ"א צריכה להיחתם על ידי הצדדים שחתמו על ההסכם עצמו, שאם לא כן לא תחול לגביהם. יחד עם זאת, בוודאי ידוע לך, בפרויקט תמ"א 38 או פרויקט פינוי בינוי די בחתימת הרוב הנדרש, כאשר יתר הדיירים שלא חתמו יוגדרו "דיירים סרבניים" ויכול ויינקטו כנגדם הליכים כנגד "דייר סרבן". דומה כי זה המצב בעניינך.

      בסיטואציה שנוצרה, הצעתי היא כי בשלב זה תפני לעורך הדין מטעם הדיירים, שהחתים אותך על ההסכם, ובאמצעותו תוודאי בכתובים שהיזם יודע על התנגדותך לתוספת.

      ככל שהדברים יגיעו לכדי הליכים כנגד "דייר סרבן", יהיה כמובן צורך מצדך לנמק את התנגדותך בנימוקים החריגים המוצדקים.

      אציין, טרם סיום, כי נכון ורצוי להבין את התפתחות הדברים, כדי לגבש עמדה בדבר מתן תמורות נוספות ליזם, במסגרת ההתקשרות עם הדיירים, מבלי לקבל תמורות נוספות לדיירים (כמצטייר משאלתך). דבר זה, כמובן, חייב היה להבחן מראש באמצעות בא כוח הדיירים והדיירים עצמם וממילא הצעתי לך לבחון הדברים גם בעצמך.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il

      • מבקשת הסבר
        שפירית | 15/12/2020 12:01

        מבקשת הסבר לתשובה שלך:

        בהסכם הייזם מצהיר כי ראה ובדק ומצא שזה מתאים לו וכי לא יבוא בטענות/תביעות

        אז איך יש לו זכות לתבוע אותי - אני לא מפרה את ההסכם אלא הוא.

        ואין בהסכם כל התייחסות לכך ש-80% דיירים יכולים לשנות ההסכם ולתבוע דייר שלא יחתום.

        תודה