מיסוי לפנסיונר שהוא עצמאי

  • תשלום מס
    נוח | 13/12/2020 19:40

    שלום

    אני מקבל פנסיה תקציבית , ועכשיו אני חושב ללכת ללמוד קורס ולאחר מכן לעבוד כעצמאי

    1. האם עלות הקורס 21000 שח יהיה מוכר למס ?

    2. והיה ויש לי הכנסה מהעבודה אחרי הקורס  של כ-6000 ש״ח איך תחשיב המס יהיה .

    3. האם הוצאות רכב לצורך העבודה מוכר לצורך המס .

    4. האם עלות כלי העבודה מוכרים לצורך המס .

    אם הגזמתי מתנצל

    חג שמח ותודה

    • מיסוי לפנסיונר שהוא עצמאי
      עו"ד משה (מוש) גבע | 14/12/2020 20:24

      במצב בו אתה נזמן העצה הטובה היא לקבל יעוץ מקצועי פרטני כדי שתוכל לתכנן את צעדיך כהלכה.

      באופן כללי:

      1. אין משמעות למיסוי פנסיה תקציבית לעומת אחרת.

      2. עלות קורס מקצועי היא בד"כ לא מוכרת אם יש לימוד תחום חדש והסמכה בסופה.

      3. הכנסה נוספת תתחייב במס בהתאם למס השולי שלך בהכנסות  מהפנסיה.

      4. כלי עבודה מוכרים, אך בדרך של פריסת ההוצאה על כמה שנים (פחת).

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il