האם ניתן לתבוע בארץ בגין רשלנות רפואית בחו"ל?

  • השתלת שיער
    יניב | 13/12/2020 11:55

    עברתי ניתוח להשתלת שיער בתורכיה. שבועיים לאחר הניתוח כל הקרקפת החלה לדמם. זה משהו שלא תקין. ובשבוע האחרון ממש התחלתי להרגיש כמו דלקת. מה עליי לעשות? בעייני מדובר על רשלנות רפואית, איך אני יכול להוכיח את זה?

    • האם ניתן לתבוע בארץ בגין רשלנות רפואית בחו"ל?
      עו"ד ורד פרי | 15/12/2020 16:45

      שלום יניב,

      קודם כל - בריאותך היא החשובה. אם אתה סובל כעת מבעיה רפואית כלשהי - פנה לטיפול רפואי מתאים.

      באשר לרשלנות הרפואית - הכי חשוב לומר שאם הטיפול לא נעשה בארץ, בדרך כלל לא ניתן לתבוע בארץ, למעט אם הטיפול בוצע ע"י רופא ישראלי, או אורגן על-ידי גוף ישראלי אשר מפנה את האנשים הזקוקים לטיפול הזה - לביצוע הטיפול בחו"ל. גם אז - כדאי לראות אם בהסכם ההתקשרות איתם אין התייחסות לשאלה היכן אפשר להגיש תביעות.

      לגבי הוכחת הרשלנות - כמו בכל תביעה בגין רשלנות רפואית - צריך חוות דעת של רופא מומחה בתחום המתאים. המומחה יבדוק את התיעוד הרפואי, אותך, ויחווה דעתו אם מדובר בטיפול שעולה בקנה אחד עם סטנדרט הטיפול הרפואי, או לא.

      מאחלת לך החלמה מהירה.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il