קניית דירה בבניה

  • קנייה דירה בבניה
    מ.פ. | 13/12/2020 11:16

    לפני שנתיים הצטרפנו לקבוצת רכישה ובעוד מספר שבועות מצפים בשעה טובה לקבל את הדירה. הצהרנו בזמנו שבכוונתנו למכור את הדירה הנוכחית ולפי מיטב הבנתנו לא נתחייב במס שבח וגם לא במס רכישה מכיון שמחיר הדירה החדשה הוא מתחת ל-1,7 מיליון ש"ח. כבר חצי שנה שאנחנו מנסים למכור את הדירה הנוכחית ללא הצלחה(לפי דעת המתווכים זה קשור לקורונה).

    1. הזמן שעומד לרשותנו כדי למכור את הדירה(כמובן כדי לזכות עדיין בפטורים ממס) האם הוא של שנה וחצי או שנתיים?

    2. מה יקרה במידה ולא נצליח לעמוד בזמן שקבע החוק?

    3. והיה ונצליח למכור את הדירה הנוכחית, ייתכן ונרצה למכור גם את הדירה החדשה ולהשתדרג לדירה יותר טובה, מתי נוכל למכור את הדירה החדשה ללא מס שבח?

    תודה רבה

    • קניית דירה בבניה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 13/12/2020 14:40

      שלום רב,

      נא פנו לפורום מסים באתר זה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com