האם מסירה בדואר רשום או בפייסבוק מהווה מסירה אישית

  • תביעת על הלשון רע
    גידי | 13/12/2020 09:46

    אני מעוט יכולת.מישהי תבעה אותי תביעת לשון הרע על זה שלטענתה כיניתי אותה בכינויי גנאי בפייסבוק.היא שלחה לי העתק של כתב התביעה במסנג'ר וכן קיבלתי בתיבת הדואר דואר רשום מבית המשפט (אך לא במסירה אישית) בו נכתב שעליי להגיש כתב הגנה תוך 30 יום.

    שאלתי העיקרית היא קודם כל,האם זה נחשב כמסירה אישית (ואז אם אני לא עונה לכתב ההגנה,יכולים לתת פסק דין ללא נוכחותי) או שזה לא נחשב כמסירה אישית,וכעת אני יכול להיות רגוע ובאפשרותי להמתין עד שתתקבל,אם תתקבל מסירה אישית.נא תשובתכם בהקדם.

    • האם מסירה בדואר רשום או בפייסבוק מהווה מסירה אישית
      עו"ד תום שנפ | 15/12/2020 15:58

      גידי שלום,

      על פניו מסירה בדואר רשום (ללא אישור מסירה) או באמצעות הפייסבוק אינה מהווה מסירה אישית. עם זאת, לא מומלץ להתעלם מההליך המשפטי שנפתח כנגדך. אם קיבלת את המסמכים ואת כתב התביעה יש לפנות לעו"ד ולהגיש כתב הגנה תוך המועד שננקב בהזמנה לדין. אם אתה מעוט יכולת ניתן לפנות בבקשה לסיוע משפטי. בכל מקרה, אין להתעלם מההליך, שכן תמיד קיימת אפשרות (אף תיאורטית) שיינתן כנגדך פסק דין בהיעדר הגנה, גם אם אין מדובר על המצאת אישית כדין.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il