מהו המידע הנדרש לשם הרשעה בעבירת מחשב?

  • המידע הדרוש להרשעה בעבירות מחשב
    מתעניין2 | 12/12/2020 17:56

    שלום,
    בכל הנוגע לעבירות מחשב, האם נדרש מהיחידה החוקרת להוכיח שהכתובת ip שבו התבצעה העבירה היא הכתובת מגורים של מבצע העבירה, או שמספיק לה להראות שהכתובת ip היא של אותה עיר בו מתגורר מבצע העבירה? (מובן שיש פרטים נוספים שמשחקים תפקיד אך מתייחס כאן רק בכל הנוגע לאייפי)

    • מהו המידע הנדרש לשם הרשעה בעבירת מחשב?
      עו"ד אמיר מורשתי | 13/12/2020 08:57

      מתעניין יקר, אין הכרח דווקא להוכיח כי כתובת ה ip  היא כתובת המגורים של מבצע העבירה, אלא די אם יוכיחו את הקשר בין מבצע העבירה לכתובת ה ip  - בסופו של דבר ניתן לבצע עבירות מחשב גם ממחשבים שאינם מצויים בכתובת של מבצע העבירה אלא של חברים, קרובי משפחה וכד'

      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי