האם ניתן לשנות את גובה התשלום החודשי בתוכנית פירעו

  • הגדלת תשלומים בהסדר תשלומים
    מוטי | 10/12/2020 09:49

    שלום רב .

    אני נמצא בהליך של פשיטת רגל לאחר שכבר הותווה הסדר של 1000 שקל לחודש למשך 8 שנים . זה במקום שאשלם 2000 למשך 4 שנים . המטרה היא שאשלם 100 אלף שקל מתוך חוב של 260 אלף שקל .אבל זו לא השאלה . כרגע אני נמצא בפיגור של 8 תשלומים בגלל משבר הקורונה והגשתי בקשה להשלים את הפיגורים בהמשך . בין לבין , קיבלתי הצעה לעבודה שתניב לי הכנסה גדולה , מה שאומר שבמקום שתהיה לי אפשרות לשלם רק 1000 שקל בחודש , אוכל למעשה לשלם 4-5 אלף שקל בחודש . האם השופט יורה על הגדלת התשלום החודשי במקרה שכזה ? ואם כן , אז האם זה יכול להיות במסגרת הגדלה לתשלומים יותר גדולים , ומצד שני צימצום מספר התשלומים כדי שאשלם במסגרת תשלום הסכום שעליו סוכם שזה 100 אלף שקל מתוך ה 260 אלף שקל ?

    • האם ניתן לשנות את גובה התשלום החודשי בתוכנית פירעו
      עו"ד נילי רובינוב | 14/12/2020 21:42

      שלום וברכה,

      שמחתי לקרוא שקיבלת הצעת עבודה שעתידה להניב לך הכנסה חודשית גבוהה.

      ככלל- באפשרותך לשלם את כל הסכום שנקבע בתוכנית הפירעון אפילו בתשלום אחד בלבד, לכן אינני רואה סיבה מדוע לא תוכל להקדים חלק מהתשלומים.

      אישית לא הייתי ממהרת להגיש בקשה להגדלת התשלום החודשי שכן אין לדעת אם העבודה תניב את התוצאה המובטחת והרצויה וראוי להתנהל בזהירות..

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com