חידוש היתר בניה כשהתגלו חריגות מקווי בניין

  • חידוש היתר בניה כשהתגלו חריגות מקווי בניין
    אופיר | 10/12/2020 02:20

    שלום, לי ולשכן שלי יש גבול משותף לאורך החלקות שלנו. השכן שלי בונה בחלקה שלו ופלש אל תוך החלקה שלי (כ4 מ"ר) תוך שהוא חורג מקו הבניין המסומן בתוך המגרש שלו.

    היות ועבודות הבניה של השכן נמשכו מעל 3 שנים הוא ביקש לחדש את ההיתר ונדרש לערוך הליך פרסום לפי חוק. הגשתי התנגדות ובין היתר אני טוען (בליווי חוות דעת מודד) שיש פלישה לשטח שלי. ידוע לי כי הפלישה היא עניין קנייני שהועדה לא תדון בו בהתנגדות אך האם היא לא מחויבת לדון בעובדה שיש כאן חריגה מקווי בניין? האם הועדה בכלל יכולה לאפשר לשכן לחדש את ההיתר ולהמשיך לבנות כשהיא יודעת שהוא חורג מקווי הבניין שלו ופולש לשטח שלי?

    תודה

    • חידוש היתר בניה כשהתגלו חריגות מקווי בניין
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 10/12/2020 13:24

      שלום אופיר,

      נא פנה לפורום תכנון ובניה באתר זה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com