"יש היתרים ואישורים אבל היזם מתחמק והפרויקט לא מתניע. מה עושים?"

  • פרוייקט תמא תקוע ללא התחלת בנייה כבר 5 שנים
    אליהו בן שימול | 08/12/2020 09:22

    למרות שיש את כל האישורים וההיתרים כבר חמש שנים לא התחילו להתניע את הפרוייקט

    היזם מתחמק ממתן תשובות גם העורך דין שאמור לייצג אותנו לא מוכן לדבר איתנו

    מה עלינו לעשות?

    האם אנחנו צריכים לממן ייצוג משפטי נגד הקבלן כדי שבית המשפט יתן פסיקה להחלפת הקבלן?

    והאם אנו אמורים לשאת בכל ההוצאות של התהליך המשפטי או שישנה דרך אחרת?

    תודה על תשובתכם

    • "יש היתרים ואישורים אבל היזם מתחמק והפרויקט לא מתניע. מה עושים?"
      עו"ד הדר פינק טבת | 08/12/2020 17:25

      שלום אליהו,

      צר לי לשמוע על המצב אליו נקלעתם. נדמה שנזנחתם על ידי מי שהיו אמורים להגן עליכם, ובראשם עורך הדין שמייצג אתכם.

      לגופם של דברים, היתר בניה הוא בר תוקף לשנה עד שנתיים מיום הוצאתו, כך שאם חלפו להן חמש שנים, הרי שתוקפו של ההיתר פג מזמן.
      יתכן שניתן לחדש את ההיתר ויתכן שההיתר לא חודש בשל העדר כדאיות כלכלית לפרוייקט כפי שאושר בהיתר, אם כי יתכנו סיבות נוספות ואין בידי פרטים בכדי להרחיב בעניין זה.

      כך או אחרת, אין ספק שלבעלי הדירות נגרם נזק מאי קידום הפרוייקט, ובהחלט יש מקום עקרוני לתבוע פיצוי בגין כך, במיוחד אם לא ניתן לחדש את ההיתר ולבצע את הפרוייקט בכלל.

      מאחר שמדובר בעניין משפטי מובהק, ברור שיש צורך בייצוג משפטי הולם, של עו"ד שמצוי הן בענייני התחדשות עירונית ותכנון ובניה והן בליטיגציה, בעל ידע וניסיון, שיוכל להוביל אתכם במסלול שיהיה נכון עבורכם. בין אם מדובר בתביעה ובין אם בחידוש הליכי ההיתר ומימוש הפרוייקט ותביעת פיצויים לאחר מכן. שוב, בהעדר פרטים לא אוכל לפרט יותר, אך זהו הכיוון. כמובן שתנאי הסכם התמא עליו חתמתם יצביעו על המחדלים של היזם לעניין זה.

      אני מאוד ממליצה לפנות לייעוץ משפטי מתאים ולא להמר על הזכויות שלכם ללא ייצוג משפטי. בוודאי שעורך הדין שאמור היה ללוות אתכם בעסקה ואינו משיב לפניותיכם אינו הכתובת המתאימה למהלך כזה ועליכם למצוא לכם מישהו אחר שתוכלו לסמוך עליו ולהתקדם איתו, יהא המתווה שיהא.
      המדובר בעניין לא פשוט, אבל בהחלט פתיר, לפחות ברמת צמצום הנזק, ואני מקווה שאף יותר מכך, ואני בטוחה שתמצאו מישהו שיוכל לסייע לכם בעניין הזה. הייתי מציעה לא להתעכב עוד בקבלת סיוע משפטי, שכן הזמן שחלף אינו לטובתכם וככל שיחלוף זמן רב יותר יצטמצמו בפניכם האפשרויות, וחבל.

      וכן, על שירותים מקצועיים צריך לשלם, אין ברירה. תחשבו מה עומד על הפרק מנגד, ומה אתם עלולים להפסיד, ותבינו שעל שירותים מקצועיים עדיף לשלם, כדי לשפר משמעותית את המצב הנוכחי. כמובן שבהליך משפטי ניתן לקבל החזר חלקי לפחות של ההוצאות, וכן אם יתקדם פרוייקט חדש יתכן שהיזם החדש ישתתף בהוצאות הללו או לפחות בחלקן.

      בהצלחה רבה ובתקווה שעוד ניתן להציל את המצב.

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      ביאליק 3, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com

      • תודה רבה
        אלי | 10/12/2020 13:10

        עו"ד הדר פינק שלום

        תודה על תשובתך המפורטת

        אני אעלה את הנושא בפני ועד הבית ויתכן שנצטרך

        להיעזר בשירותך

        תודה על חוות דעתך בעניין

        • .
          עו"ד הדר פינק טבת | 29/12/2020 10:53

          בשמחה רבה ובהצלחה

          בברכה,

          הדר פינק טבת, עו"ד
          מנהלת פורום תמ"א 38
          ביאליק 3, חיפה

          טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com