איך מתמודדים עם שאלות הנדסיות

  • תל אביב גורדון
    ניר | 07/12/2020 19:59

    מעקה בחדר מדרגות

    בפרוייקט שלנו הוסיפו מעלית בחדר מדרגות מה שיצר גרם מדרגות מינימליסטי ברוחב 80 ס"מ

    בתוכניות הופיע מעקה שני צדדים כאשר צד אחד בצד של דופן המעלית מעקה שקוע מעקה מוטמע שלא בולט מקו הקיר ובצד השני בקיר חדר מדרגות מעקה רגיל

    הקבלן לא ביצע מעקה פנימי ועכשיו רוצה להתקין שני מעקות בולטים מה שיוביל אותנו להצרה ב15 ס"מ ומרחק בין מעקה למעקה 65

    האם זה תיקני ?

    האם אפשר לחיב אותו להתקין מעקה סמוי למרות הקושי אנחנו בסוף הפרוייקט?

    האם נין לוותר על מעקה צד אחד ? ועדין יהיה תקני

    בברכה ניר

    • איך מתמודדים עם שאלות הנדסיות
      עו"ד אריה בדנר | 07/12/2020 20:25

      ניר שלום,

      רוצה אני להאמין שבהסכם ההתקשרות שלכם עם היזם / הקבלן הועמד לרשותכם מפקח מטעם הבעלים, איש מקצוע שתפקידו לבחון את הבניה המבוצעת והתאמתה לתוכניות והוראות כל דין. לפיכך, מעצם טיבם וטבעם של דברים, שאלה של תקן רוחב חדר המדרגות, מעקה כזה או אחר, צריכה להיבחן ולהתברר מולו.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il