סיום הליך פלילי ללא הרשעה

  • הליך פלילי חע"מ בעניין דוח הפרת חוק עזר עירוני
    ששי-בויים-פלוייד | 07/12/2020 10:48

    שלום רב עו"ד,

    אני מנהל הליך חע"מ פלילי בעניין דוח עירוני בבית משפט ענינים מקומיים.

    קבוע דיון להוכחות אחרי שכפרתי באשמנה. התובע פנה אליי והציע הסכם

    שאומר שבית המשפט יקבע שהייתה עבירה אך לא תהיה הרשעה.

    מה זה אומר? באיזה עילה התיק יסגר בסוף? זיכוי? חוסר אשמה?

    האם כדאי ללכת על הצעה כזו, למרות שמדובר במקרה בו לא בוצעה שום עבירה כלל וכלל

    ואני בטוח בחפותי ובטוח שבית המשפט ימצא את הצדק ויזכה אותי.

    בתודה מראש

    • סיום הליך פלילי ללא הרשעה
      עו"ד אמיר מורשתי | 09/12/2020 09:45

      פונה יקר, אמנם איני מצוי בהליכים בבית משפט לעניינים מקומיים, אך ברור משאלתך, כי אין המדובר בזיכוי בתיק וסגירתו מחוסר אשמה- התובע למעשה מציע לך להודות בעבירה ולהסכים שהעונש שלך יהיה ללא הרשעה פלילית ( למשל שתבצע עבודות של"צ או תחתום על התחייבות להימנע מביצוע עבירה ללא הרשעה )- המשמעות היא שישאר נגדך רישום למשך 5 שנים במסגרתו ירשם כי הודית בביצוע העבירות נשוא הדו"ח העירוני אך לא הורשעת בעבירה. כלומר, ככל ויש ביטחון שאכן בית המשפט יזכה אותך ( וכמובן , שאיני יכול לקבוע כאן מסמרות שאכן זה יהיה המצב, שכן איני חשוף לחומר הראיות בתיק ולנסיבות המקרה ) הרי שאין כל סיבה להסכים להודות בעבירה שלא ביצעת. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי