האם ניתן להגיע להסדר כספי עם הנושה?

  • פשרה בזמן הליך חדלות פרעון.
    רוני | 05/12/2020 09:13

    שלום רב,
    נכנסתי להליך חדלות פרעון עקב חוב לבנק וזה מספר חודשים שאני משלם צו תשלומים חודשי.

    שאלותיי הן:
    1 האם ניתן לפנות ישירות לנציגי הבנק בניסיון להגיע לפשרה או שברגע שהתחלתי בהליך חל איסור לפנות לנושה והכל חייב לקבל את אישורו של המנהל המיוחד?

    2 האם ניתן לקחת הלוואה מחבר בשביל השגת פשרה עם הבנק? או שלא ניתן לקחת כל הלוואה שהיא מכל גורם שהוא?

    אודה מראש על הסבר מפורט
    בברכה

    • האם ניתן להגיע להסדר כספי עם הנושה?
      עו"ד נילי רובינוב | 07/12/2020 22:21

      שלום וברכה, משאלתך לא ברור האם קיימים נושים נוספים או רק הבנק. לגופו של עניין- תמיד פתוחה בפניך האפשרות לנסות ולהגיע להסדר עם הבנק על מנת למחוק את הליך פשיטת הרגל אולם יש לקחת בחשבון שייתכן ותידרש לשלם את שכר טרחת הממונה ו/או הוצאות כלשהן. לגבי נטילת הלוואה במסגרת ההליך - ככלל לא ניתן לקבל הלוואה ללא אישור הממונה אולם אם בכוונתך מלכתחילה לבטל את ההליך אז לא תידרש לקבל את הסכמתו לאחר ביטול ההליך.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com

      • ניסיון פשרה
        רוני | 09/12/2020 04:44

        תודה על התיחסותך

        יש לי חוב רק לבנק.
        שאלתי נשאלה מכיוון שעורכת הדין מהסיוע המשפטי שמייצגת אותי אמרה לי שלא ניתן לפנות ישירות לנציגי הבנק בעניין פשרה, אלא רק למנהל המיוחד והוא זה שיחליף אם כן או לא.
        האם כך הדבר?

        תודה מראש

        • האם ניתן להגיע להסדר עם הנושה?
          עו"ד נילי רובינוב | 14/12/2020 21:29

          שלום וברכה,

          במידה ויש לך רק נושה אחד - הבנק, אזי בוודאי שבאפשרותך לנסות להסדיר עימו את החוב מבלי להמשיך עם הליך פשיטת הרגל/חדלות פירעון שכן לא מדובר בהעדפת נושים אסורה.

          בהצלחה!

          בברכה,

          נילי רובינוב, עו"ד
          מנהלת פורום פשיטות רגל

          מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
          טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com

      • נטילת הלוואה
        רוני | 09/12/2020 04:47

        שלום רב,

        לא ניתן לקחת הלוואה גם אם נותן הלוואה הוא חבר וכסף זה מיועד לצורך פשרה?

        תודה מראש