תביעה כנגד בעל מקצוע יותר מפעם אחת - האם אפשרי ?

  • שאלה משפטית לגבי שתי תביעות הנובעות מאירוע אחד
    גלית | 04/12/2020 17:01

    בעל מקצוע שאני הזמנתי להחלפת הדוד שלי בבנין משותף גרם נזקי טיח לרכוש המשותף. והשכן דורש ממני תיקון.

    ככל שאתקן זאת על חשבוני ואתבע כעת את בעל המקצוע להחזיר לי את עלויות התיקון שלי וינתן פסק דין. האם בעתיד כשיהיו גשמים ויחדרו מים דרך הגג , ככל שהשכן יעלה טענות להם כבר רמז עתה, שבעל המקצוע שהזמנתי והחליף הדוד אשם גם בנזקי הגג. האם אוכל לתבוע את בעל המקצוע שוב (כלומר תביעה שניה) שיתקן את/ישא בעלות תיקון הנזק בגג שנגרם מאותו ארוע החלפת דוד, למרות שבעבר תבעתי אותו לגבי אותו אירוע החלפת דוד בגין נזקי הטיח?
    ובמילים אחרות איך אוכל לתבוע את בעל המקצוע עתה בגין נזקי טיח, באופן שלא יחסום אותי בעתיד מלתבוע אותו בגין נזקי גג במידה והשכן יאשים בעתיד שהחלפת הדוד גרמה גם לזה?

    • תביעה כנגד בעל מקצוע יותר מפעם אחת - האם אפשרי ?
      עו"ד אלי מור | 13/12/2020 09:46

      גלית שלום רב

      אני מקווה שהצלחתי להבין את שאלתך.

      אין מניעה מלתבוע את איש המקצוע על הנזקים שגרם יותר מפעם אחת, וזאת אם הנזקים שאחריותו חוזרים על עצמם. כמובן שהתביעה צריכה להיות בתקופת האחריות שלו כלפיך. יש להבדיל בין נזק לטיח או לרכוש משותף שיש לתבוע לאחר שהנזק התגלה לבין תקלות שקשורות לעבודתו שיכולות להתגלות בשלב מאוחר יותר.

      בהצלחה

      בברכה,

      אלי מור, עו"ד
      מנהל פורום בתי משפט
      פארק אולימפיה, מוטה גור 9, קומה 4, פ"ת

      טלפון: 03-6959990, מייל: eli@mor-lawyers.co.il