תכנון ובנייה: "השכן שלי מפעיל צימרים ללא היתר וגורם לי לנזק כלכלי"

  • הפעלת צימרים בבית מגורים
    היתנגדות | 22/11/2020 17:01

    שלום רב,

    הנני מתגורר בבית צמוד קרקע דו משפחתי מזה מספר שנים השכן שצמוד לי מפעיל צימרים ע"י פיצול הנכס שלו ללא רישיון עסק וללא אישורים כמתחייב בחוק לשינוי יעוד הנכס (ת.ב.ע.)בעלי הנכס מתעלמים מקיומנו באגרסיביות ובזדון ושלא נדבר על ירידת ערך הנכס שלי.

    פניתי למועצה המקומית ולמבקר המדינה ונדהמתי מתשובתם כנראה מחכים שאני ישלים עם המצב.

    או שזה יהיה כבר התיישנות.

    האם יש טעם לפנות לוועדה המחוזית תכנון ובניה לאכוף את תלונתי?

    האם יש טעם סיכוי להגיש עתירה לבית המשפט להוציא צו סגירה?

    בהמון תודה אבי :)

    • תכנון ובנייה: "השכן שלי מפעיל צימרים ללא היתר וגורם לי לנזק כלכלי"
      עו"ד ציפי מרגלית | 25/11/2020 18:56

      אבי שלום,

      הפעלה של צימרים בבית הצמוד לביתך אכן יכול להוות מטרד של ממש. הפעלה של צימרים בבית מגורים קיים אפשרית רק אם הדבר תואם את התב"ע התקפה (תכנית בניין עיר החלה במקום), ומחייבת קבלת היתר בנייה לכך.

      מניחה מדבריך שאין היתר להפעלה של צימרים במקום. משכך, יש להניח שהפעלת הצימרים אינה תואמת את היתר הבניה ואינה כחוק. על העבירה של שימוש שלא לפי היתר אין התיישנות. במידה ואין מענה מהפיקוח של הועדה המקומית, מציעה שבשלב ראשון תפנה לפיקוח של הועדה המחוזית ו/או ליחידה לאכיפת דיני מקרקעין במשרד המשפטים, הפועלת באופן נחוש וענייני.

      אם גופים אלה לא יתנו לך מענה, באפשרותך לפנות בעתירה לבית המשפט המחוזי במחוז מגוריך בבקשה שבית המשפט יורה לוועדה המקומית להפעיל את סמכותה ופעול לסיום השימוש הלא חוקי.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד

      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il

      • כיוון נוסף
        צלר מיכאל | 04/12/2020 19:50

        גם אם לצימר יש היתר, עפ"י חוק עד 4 יחידות אירוח אינן מחייבות ברשיון עסק, במידה ויש מספר גדול יותר של יחידות, פניה למחלקת רישוי עסקים עשויה לעזור. כמו כן יש עילות נזיקיות כגון מטרד ליחיד שבאמצעותן ניתן לבקש צו קבוע להפסקת השימוש.