שמירה על זכויות תביעה עתידית

  • שאלה משפטית בנזיקין
    מירית | 04/12/2020 16:57

    בעל מקצוע שאני הזמנתי להחלפת הדוד שלי בבנין משותף גרם נזקי טיח לרכוש המשותף. והשכן דורש ממני תיקון.

    ככל שאתקן זאת על חשבוני ואתבע כעת את בעל המקצוע להחזיר לי את עלויות התיקון שלי וינתן פסק דין. האם בעתיד כשיהיו גשמים ויחדרו מים דרך הגג , ככל שהשכן יעלה טענות להם כבר רמז עתה, שבעל המקצוע שהזמנתי והחליף הדוד אשם גם בנזקי הגג. האם אוכל לתבוע את בעל המקצוע שוב (כלומר תביעה שניה) שיתקן את/ישא בעלות תיקון הנזק בגג שנגרם מאותו ארוע החלפת דוד, למרות שבעבר תבעתי אותו לגבי אותו אירוע החלפת דוד בגין נזקי הטיח?
    ובמילים אחרות איך אוכל לתבוע את בעל המקצוע עתה בגין נזקי טיח, באופן שלא יחסום אותי בעתיד מלתבוע אותו בגין נזקי גג במידה והשכן יאשים בעתיד שהחלפת הדוד גרמה גם לזה?

    תודה רבה

    • שמירה על זכויות תביעה עתידית
      עו"ד גיל קראוס | 07/12/2020 12:44

      שלום רב, כעיקרון, אם מדובר בנזק חדש שלא ידעת עליו במועד התביעה הראשונה, אז תוכלי להגיש תביעה נוספת. בחלק מהמקרים מבקשים מבית המשפט בקשה לפיצול סעדים שבגדול הכוונה היא שמבקשים מבית המשפט כרגע סעד תוך שמירה על זכות לתבוע סעדיה נוספים בהמשך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il