דו" חניה סלקטיבי

  • דו"ח חניה סלקטיבי
    סלבה | 02/12/2020 08:37

    שלום,

    הבוקר גילית דו"ח על שמשת הרכב. הדו"ח על העמדת/החניית רכב תוך הפרת סעיף 5(א) לחוק עזר לנהריה, העמדת רכב וחנייתו התשל"ט 1979 במפורט להלן במקום שהחנייה נאסרה בו בתמרור שנקבע בהודעת התעבורה (קביעת לוח תמרורים( תשע"א 2010.

    מדובר, להבנתי על חנייה באדום-לבן, ברחוב מגורים לדי הבית שלי שבו חונים הדיירים באופן קבוע זה שנים בשם מצוקת חניה באזור.

    העניין שהדו"ח שניתן בשעות ערב המאוחרות 21:50, ניתן אך ורק לרכב שלי ולא לאף אחד מרבבות רכבים שחונים באופן קבוע ברחוב. מדובר באכיפה סלקטיבית ברורה בשעות חריגות, ככל הנראה בגלל שכן שלא מצא חניה והזמין פקח.

    יצויין שאין תמרור כלשהו האוסר חניה בשעות מסוימות או לדיירי רחוב או תו חניה אזורי.

    מה ההתנהלות הנכונה לביטול הדו"ח ומה ניתן לעשות כדי שהמקרה לא יחזור על עצמו?

    האם ניתן לקבל פרטים של מי שהזמין את הפקח כדי לבצע בירור מולו?

    • דו" חניה סלקטיבי
      יעקבי | 02/12/2020 20:07

      שלום סלבה,

      ראשית אתה מודה שחנית באיסור (לצד אבני שפה אדום לבן)!

      לגבי אכיפה סלקטיבית אתה חייב לתמוך טענה זו בראיות. האם צילמת את הרכבים האחרים שחנו באיסור ולא קיבלו דו"ח? האם בדקת טענה זו בעיריה?

      כתבת ש"רבבות רכבים חונים ברחוב...". יש בתיאור זה הגזמה רבה המעידה על חוסר רצינות. בכל נהריה תמצא רבבה אחת של כלי רכב.

      שעות פעילות של הפיקוח מגוונות.

      אין צורך בתמרור אחר נוסף על תמרור 818 (=אבני שפה אדום-לבן).

      "שכן לא מצא מקום חניה" - טענה בגדר השערה ללא ביסוס. מה תועיל האכיפה הזו לשכן?

      אם תוכל לבסס טענת אכיפה סלקטיבית כי אז תוכל ערער על הדו"ח. אחרת תיאלץ לשלם כי ביצעת עבירה. זו דעתי.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

      • פסק דין של בית המשפט העליון
        סלבה | 26/01/2021 11:31

        מקרה דומה של אכיפה בררנית נידון בבית משפט העליון שפסל דוח של עירית תל אביב בטענה להתנהלות פסולה. רעפ 4355/08 מתאריך 15/01/2010 ראובן לסקוב נגד עיריית תל-אביב. בנתיים שלחתי בקשה לביטול קנס תוך כדי הפניה לפסק דין הנל. אך התובעת של העירייה דחתה אותה. ניתנה לי האפשרות להשפט שתעלה לי יותר רק בגלל הזמן שיתבזבז. מה אפשר לעשות כדי לבטל את הדוח הזה האם פסק דין של בית המשפט העליון אינו מהווה תקדים בנושא תודה.

      • פסק דין של בית המשפט העליון
        סלבה | 26/01/2021 15:45

        מקרה דומה של אכיפה בררנית נידון בבית משפט העליון שפסל דוח של עירית תל אביב בטענה להתנהלות פסולה.
        רעפ 4355/08 מתאריך 15/01/2010 ראובן לסקוב נגד עיריית תל-אביב.

        בנתיים שלחתי בקשה לביטול קנס תוך כדי הפניה לפסק דין הנל. אך התובעת של העירייה דחתה אותה.

        ניתנה לי האפשרות להשפט שתעלה לי יותר רק בגלל הזמן שיתבזבז.

        מה אפשר לעשות כדי לבטל את הדוח הזה האם פסק דין של בית המשפט העליון אינו מהווה תקדים בנושא

        תודה.