המשלוח לא הגיע, אפשר לתבוע?

  • משלוח שלא הגיע!
    מאי | 01/12/2020 09:54

    שלום ליאור,

    שבוע שעבר הזמנתי חבילה מאתר האינטרנט **השם שמור במערכת**, ביום חמישי בבוקר נשלח אלי SMS שהחבילה בדרך ושאם אני רוצה שישאירו לי מחוץ לדלת אז להשיב 1. לא השבתי. בצהריים התקשר אלי השליח ואמר שהוא בחוץ והוא משאיר מחוץ לדלת. אמרתי שבסדר.
    חזרתי הביתה אחרי חצי שעה והחבילה לא הייתה שם!!!
    מאז אני בהתכתבות בלתי פוסקת איתם, הם מתעקשים שהוא הניח במקום הנכון, שאני אישרתי, ושזו בעיה שלי!!!!
    ואני משתגעת... חבילה במאות שקלים שהלכה לפח, כסף שלי שהלך לפח?? והם לא לוקחים אחריות??? האם זה תקין? האם יש איך לפעול נגדם? אציין - עד כה הם לא השמיעו לי הקלטה שלי שאישרתי.
    בSMS אני בוודאות לא אישרתי. וגם הראיתי להם צילום מסך.
    והשליח לא צילם את החבילה מחוץ לדלת שלי,(ואת זה כבר הבנתי משיחה איתו) אז אין להם הוכחה שהיא אכן הונחה במקום הנכון.
    מה לעשות??

    • המשלוח לא הגיע, אפשר לתבוע?
      ליאור חאיק, עו"ד | 01/12/2020 13:28

      היי מאי

      זה מאד פשוט.

      אם יצליחו להוכיח שהסכמת להשאיר את החבילה מחוץ לדלת מדובר באחריות שלך לסיכון הכרוך בכך, ואם לא יצליחו להוכיח שהסכמת להשאיר את החבילה מחוץ לדעת ובכל זאת השאירו, האחריות הינה שלהם.

      אם את מחליטה להגיש תביעה קטנה תחשבי איזה סיכוי גדול יותר מהתרחישים שהצעתי לעיל.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • המשך
        מאי | 01/12/2020 16:31

        השאלה היא מה ההוכחה שהסכמתי להשאיר מחוץ לדלת?
        ההקלטת שיחה שלי עם השליח?
        או שחייב את האישור שלי ב SMS

        • הקלטה, תכתובות או כל הוכחה
          ליאור חאיק, עו"ד | 01/12/2020 22:13

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com