האם הפנסיה משותפת רק עבור תקופת הנישואים ?

  • חלוקת פנסיה
    אהרון | 01/12/2020 20:51

    אני עומד לתבוע את גרושתי על חלוקת רכוש וחלק מהתביעה הוא הפנסיה שלה (לי אין פנסיה).

    האםמגיע לי רק מה שהיא צברה מהפנסיה בשנות הנשיאוין או כלל הקרן אפילו מלפני. במקרה שלנו, היא קבלה תשלום למפרע על כל הפנסיה כאשר היינו נישואין. (המעסיקה שלה ׳שכחה׳ לשלם לה פנסיה לאורך כל השנים ועליתי על זה מתישהו. רק בזכותי שמנו לב לזה ורק אני הצלחתי לשכנע את המעסיקה לשלם למפרע על הכל.)

    • האם הפנסיה משותפת רק עבור תקופת הנישואים ?
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/12/2020 21:35

      אהרון שלום,

      כל זכות שצוברים בני הזוג, במהלך החיים המשותפים, היא משותפת, אלא אם כן נערך הסכם ממון או קיים חריג המצדיק סטיה מהוראת חוק זו.

      אם אשתך קיבלה מהמעסיקה, תשלום עבור שנים קודמות ועשיתם בזה שימוש משותף, היא למעשה העניקה לך במתנה את מחצית הסכום מהתקופה ה"לא משותפת".
      אם התכוונת שכדי לכפר על אי תשלום ע"י המעסיקה, הייתם צריכים להשקיע כספים משותפים, כדי להשלים לה את הפנסיה של השנים הקודמות לנישואין, הרי שלמעשה "רכשתם" יחד את הפנסיה החסרה, שאז למרות שמדובר בתקופה שקדמה לנישואים, הכספים שנצברו עבור אותה תקופה - אמורים גם הם להיות משותפים.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il

      • הבהרה
        אהרון | 02/12/2020 21:58

        כתבת בתשובה אלי ככה:

        אם אשתך קיבלה מהמעסיקה, תשלום עבור שנים קודמות ועשיתם בזה שימוש משותף, היא למעשה העניקה לך במתנה את מחצית הסכום מהתקופה ה"לא משותפת"

        האם אפשר להסביר יותר מה פרוש ״שימוש משותף״? האם הכוונה שהשתמשנו בכסף? כי לא נגענו בכסף של הפנסיה שהרי הוא רק נגיש בגיל פרישה.