הרכוש המשותף בתום הפרוייקט

  • רכוש משותף
    אלה | 01/12/2020 20:12

    האם דירות ייזם זכאיות לקבל אחוזים ברכוש המשותף ואיך זה משפיע על חלקי בעלי הדירות

    • הרכוש המשותף בתום הפרוייקט
      עו"ד הדר פינק טבת | 03/12/2020 16:25

      שלום, אלה

      לאחר השלמת הבניה נוצר בניין חדש. לבניין נוספות דירות נוספות ושטח הרכוש המשותף משתנה. גם מהותו של הרכוש המשותף משתנה  - נניח תוספת מעלית שלא היתה קיימת קודם, מקומות חניה, גגות וכיו"ב, וכן גריעה כמו גריעת שטחי חצר שהיתה משותפת בעבר והפכה לחניות או לגינות דירות הקרקע וכדומה.

      בכל מקרה אנחנו עוסקים בבניין חדש.

      ובבניין הזה ישנם שטחים פרטיים - שהם דירות המגורים (או היחידות הנוספות האחרות) וכל ההצמדות שלהן מצד אחד, וכל השאר הוא בחזקת רכוש משותף מצד שני.

      כלומר, ברירת המחדל לכל מה שאינו דירה (או יחידה ספציפית) או הצמדה שלה היא שזהו רכוש משותף.

      הרכוש המשותף מתחלק בין כלל בעלי הדירות, הן הבעלים המקוריים והן הבעלים החדשים, שרכשו דירותיהם מהיזם.

      לרוב החלוקה היא לפי חלק יחסי של שטח הרצפה העיקרי של הדירה ביחס לשטחי כלל הדירות בבניין, ולעיתים במקרה של דירות דומות בשטחיהן ישנה חלוקה של חלקים שווים לכלל הדירות. העניין אמור להיות מעוגן מראש בהסכם התמ"א כיצד תהיה חלוקת הזכויות בעתיד לאחר השלמת הפרוייקט.

      מקווה שסייעתי לך

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      ביאליק 3, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com