האם נתן לבקש מרופא להמנע מרישום מילה שעלולה לפגוע?

  • מתעניינת
    בעניין התקרחות | 01/12/2020 20:09

    בהמשך לשאלתי בעניין "התקרחות" אני רוצה לראות שרופאת המשפחה שלי תעז לרשום בתיקי הרפואי שלעת גילי המתקדם נכון להיום, לאחר שצפתה בתמונתי מלפני 50 שנים, היא מבחינה שערי דליל יותר מכפי שהיה בנערותי. נו? זהו בדיוק אותו הדבר.

    לטעמי על אף שאיני רופאה, אסור לרשום "התקרחות" מותר לרשום רק את הסיבה ככול שזו ידועה, ולא את הסימפטום, לדוגמא רשאי רופא לרשום שלפלוני יש  חוסר בוויטמין כזה או אחר, אבל אסור לו לתאר את הנזק ככול שזה פוגע או עשוי להעליב את המתרפא. אם זה היה קורה לי, הייתי מתלוננת ודורשת בכל תוקף להסיר מתיקי הרפואי מידע שהוא ביטוי חיצוני ללא הסבר,. העובדה היא ש"התקרחות" או שיש לה סיבה שהיא מחלה אחרת, אזי יש לרשום את המחלה,  או שזו תופעה גנטית שקיימת גם אצל לא מעט נשים, וניראה לי שהשואלת צודקת בהערתה וגם בתחושתה, כנראה מדובר ברופא חסר רגישות אדם, כדאי להחליפו......

    • האם נתן לבקש מרופא להמנע מרישום מילה שעלולה לפגוע?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 02/12/2020 11:56

      שלום רב,

      כפי שכתבתי בתשובה לשאלה שנשאלה בנושא, חלה על הרופא חובה חוקית לבצע רישום מפורט של כל אבחנה רפואית שהינו מבצע למטופל. מלבד ציון שם ה מחלה או הבעיה הרפואית, יש צורך לעיתים קרובות בהוספת פירוט ותיאור כזה או אחר על מנת שהרישום יתן תמונה מלאה וברורה.

      אין בליבי ספק שלרופאת משפחה או לכל רופא אחר אין כוונה לפגוע במטופל כזה או אחר ובוודאי שלא בעת ביצוע רישום רפואי כשהינו עושה שימוש בביטוי או מינוח רפואי כזה או אחר אשר כל מטרתו היא לתאר בצורה ברורה את מצבו הרפואי של המטופל.

      עניין הפגיעה של המטופל משימוש בביטוי כזה הוא אחר ורישומו בתיקו הרפואי, הינו סובייקטיבי לחלוטין ולכן במידה ושימוש במילה או ביטוי כלשהו גורמים לך אי נוחות או פוגעים בך בצורה כזו או אחרת, תוכל לבקש מהרופא להימנע משימוש באותה מילה ברישומיו הרפואיים ולנמק מה הסיבה לכך ואין לי ספק כי הרופא יתחשב בבקשתך.

      מאחלת בריאות שלמה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      רחוב בר כוכבא 23, V-Tower, קומה 3, בני ברק
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com