מה משמעות איחור באבחון של אבנים בכיס המרה?

  • גרימת נזק "עקיפה"
    עמרם | 01/12/2020 14:20

    לפני כשלוש שנים נתקפתי כאבים עזים באזור הבטן בתדירות גבוהה של 3-4 פעמים בשבוע, פנינו למרפאה ומשם לבדיקות אולטרסאונד שלא העלה כלום בתוצאות. במקביל רופאת המשפחה ביקשה מספר פעמיים בדיקת C.T אך הקופה סירבה. בינתיים במשך כל התקופה הארוכה שכללה ביקורים במרפאה, רופאי כירורגיה, טרם, מחלקת מיון באסף הרופא (3 פעמים) נרשמו לי סוגים רבים של משככי כאבים כגון פירקוסט זולידאר וכו'. לפני כחצי שנה הגעתי באמצע הלילה למרפאת טרם ושם גילו שמדובר באבן בכיס המרה, ומפאת גודל האבן האופציה היחידה היתה לבצע ניתוח להסרת כיס המרה.

    משיחה עם רופא נאמר שלרוב הדבר האבן מתגלה באולטרסאונד ובוודאות מתגלה בצילום בC.T האם עקב אי מציאת האבנים בפעם הראשונה או אי אישור הקופה לביצוע צילום ה C.T יש מקום לתביעה בגין הנזק הרב?( צריכת התרופות, הסרת כיס המרה, הכאבים הרבים שיכולים היו להמנע, הפסדי יום עבודה וכו)

    תודה רבה

    • מה משמעות איחור באבחון של אבנים בכיס המרה?
      עו"ד ורד פרי | 04/12/2020 20:10

      שלום עמרם,

      טוב שלבסוף אותרה הבעייה, ואני מקווה שלא תסבול מכאבים כאלה בעתיד.

      בכרונולוגיה שאתה מתאר, לא ברור אם בתקופה הראשונה שסבלת מהכאבים, לפני 3 שנים, באמת אבנים בכיס המרה היו הסיבה לכאבים, שכן בוצעה בדיקת אולטרסאונד אשר שללה ממצא זה. אפשר כמובן לחפש את בדיקת האולטרסאונד ולראות אם אכן לא הדגימה ממצא כזה, או שמא הפענוח פספס את הממצא.
      בהנחה שלא היה ממצא כזה לפני 3 שנים - הרי שאין רשלנות, וקשה יהיה להוכיח שבדיקת CT הייתה מאתרת אבנים בכיס המרה.
      בהנחה שהיה ממצא כזה - הרי שממילא הטיפול היה כנראה אותו טיפול. כך שהתביעה, אם אכן ניתן יהיה להוכיח שהאבנים היו קיימות במשך כל 3 השנים האחרונות - תתייחס לסבל מיותר של 3 שנים. איני מקלה ראש חלילה בסבל הזה, ובכל הנזקים שנלווים אליו, אבל בדרך כלל הפיצוי בגין נזקים כאלה אינו מצדיק את השקעת המשאבים הכרוכה בהגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.

      בהנחה שהיום הכל כשורה - גם אם אפשר באופן עקרוני להגיש תביעה - לא בהכרח כדאי לעשות זאת.

      מאחלת לך בריאות!

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il