שימוש בבול

  • שימוש בבול לצורך תערוכה
    ניצה | 01/12/2020 10:14

    האם ניתן לעשות שימוש בצילום של בול (משנת 1992) לצורך תערוכה (לא שימוש מסחרי או פוליטי, אך ורק אומנותי). מצוין שם המאיירת על גבי הבול.

    • שימוש בבול
      עו"ד אפי אהרונוב | 07/12/2020 17:34

      שלום רב,

      ככלל יש לברר את נושא הזכיות בכל מקרה לגופו. ככל שאכן מדובר בשימוש למטרה אומנותית יתכן ושימוש גם ללא הרשאה ייחשב לשימוש הוגן מותר. חשוב להדגיש שיש לבדוק את העניין פרטנית מול איש מקצוע, בין היתר מאחר והגבולות בין שימוש הוגן מותר לשימוש אסור הינם לעתים עמומים (גם ביחס למה שאדם משוכנע כי הוא שימוש אומנותי מובהק).

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il