שכן המושך כבל חשמלי מדירתו לחצר

  • האם יש בכך מן הפלילי
    מירית | 01/12/2020 07:50

    שוכר דירה בקומה 3 שמעליי, מושך כבל חשמל מאריך מחלון דירתו עד לחצר המשותפת וטוען עימו את האופנוע שלו. בעת טעינה ישנם 2 כבלי חשמל זה שהוא מושך מחלונו ועד לחצר וכבל שני שמתחבר אליו ונמשך עד לאופנוע . כך גם תחת הגשמים, כשהשוכר לא ממש מטעין הוא משאיר את הכבל שתלוי מחלון דירתו עד לחצר תלוי.

    1. האם יש בכך מן הפלילי?
    להבנתי בעלי חיים עלולים להתחשמל,
    ואני שונאת שיש לי כבל חשמלי לאורך חלוני לא מתאים לי.

    2. ככל שיש מן הפלילי כנגד מי מגישים תלונה במשטרה כנגד שוכר הדירה המטעין, או כנגד בעל הדירה שמשכיר לו את הדירה?

    תודה רבה

    • שכן המושך כבל חשמלי מדירתו לחצר
      עו"ד אמיר מורשתי | 01/12/2020 11:46

      מירית יקרה, בהיבט הפלילי, ככול וקיימת סכנה להתחשמלות מצד מי מהילדים שיכול ושישחקו עם הכבל הרי שזו עבירה פלילית בהתאם לסעיף 340 לחוק העונשין הקובע: " 340. המשאיר או מפקיר דבר במקום שיש לילדים גישה אליו, ויש יסוד סביר להניח שילדים ישחקו בדבר או יטפלו בו בדרך אחרת, ושבעשותם כן הם עלולים להינזק בבריאותם או לסכן חייהם, ואינו נוקט אמצעי זהירות סבירים כדי למנוע תוצאות כאלה, דינו – מאסר שנה."- אך נראה, כי הטיפול בבעיה הוא במישור של ועד הבית ותחום דיני המקרקעין- כך שככל והכבל מפריע לך הייתי ממליץ לך לבדוק מה ניתן לעשות בפורום דיני מקרקעין. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי