תיקון רכב לאחר תאונה

  • אחריות תורמת - גניבת רכב
    אבי | 30/11/2020 18:35

    שלום, רכבי החדש שנרכש בינואר 20 נגנב באוגוסט ואחר מרדף משטרתי והתנגשות בניידת נלכד הגנב והרכב ממש נמעך, התיקון במוסך המרכזי עלה 56,000 ש"ח וביקשתי מהמוסך המרכזי של היבואן שישימו לי גם קודנית , למרות שחב' הביטוח לא דרשה ,כי בתוקף עבודתי ( אני גר בעסק ) המקרה יכול להישנות, לאחר 3 שבועות קראו לי לאסוף את הרכב אך הקודנית לא הורכבה בטענה שחסר להם במלאי ויקראו לי בהמשך להתקנתה ועוד דברים שהוזמנו מחו"ל ולא הגיעו. מזלי הנאחס הרכב נגנב בשנית לאחר כחודש ע"י מישהו שנכנס למשרדי אך לא נמצא , קודנית היתה מונעת את הגניבה , אמנם יש ביטוח אך הוא לא כולל את הציוד ברכב והסכום אותו אקבל יהיה לפי מחירון של רכב משומש ,שאלתי הינה האם יש לי עילה כלשהי בתביעה נגד המוסך המרכזי לגביי אי התקנת הקודנית כ " אחריות תורמת "לנזק ? תודה

    • תיקון רכב לאחר תאונה
      עו"ד סימונה גולדמן מימון | 02/12/2020 16:23

      שלום רב,

      התשובה תלויה במה שהוסכם עם המוסך, מה הם מתקנים.

      אם הוסכם שעליהם להתקין קודן אז ייתכן וניתן להטיל חלק מהאשמה לגניבה.

      בהצלחה!

      בברכה,

      סימונה מימון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      יצחק בן צבי 10, באר שבע
      טלפון: 08-9109910 ; מייל: simona@sgm-law.co.il