הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

מעמד בישראל להורה קשיש ובודד של אזרח ישראלי

  • הבאת הורים לא יהודים לאזרחית נשוא לא יהודית
    דניאל | 30/11/2020 14:37

    (אני אזרח ישראלי עולה מרוסיה 1994 אבא יהודי אמא לא) אשתי לא יהודיה עלתה לפני 6 שנים, קיבלה מעמד, לפני שנה קיבלה אזרחות. אמא שלה גרה ברוסיה עם איש 25 שנה (לא נשיאוים רשמית). אחותה של אשתי גם כן מתגוררת ברוסיה ( אפשר להגיד שהם לא בקשר). לכן בגלל שאפשר להגיד שאמא שלה בודדה ניתן להעלות אותה ארצה אבל איך פותרים את בעיית האב החורג ( האיש שהיא מתגוררת איתו מזה 25 שנה).

    • מעמד בישראל להורה קשיש ובודד של אזרח ישראלי
      עו"ד גיא דוד | 01/12/2020 12:01

      דניאל שלום ותודה על פנייתך,

      אכן, מתן מעמד להורה קשיש, מותנה, בית היתר בכך, שלקשיש אין בן זוג במדינת המוצר, ועל כן המקרה שלכם אינו עומד בקריטריונים שבנוהל.

      כמובן שאתם רשאים להגיש בקשה לפנים משורת הדין, אך קחו בחשבון שזוהי בקשה מורכבת, אותה הרשות לא ממהרת לאשר.
      בהצלחה!

      בברכה,

      גיא דוד, עו"ד
      מנהל פורום הסדרת מעמד
      יצחק שדה 17, פינת המסגר 39 - מגדל נצבא, קומה 14 ת"א

      טלפון: 077-5150116, מייל: gie@dss-adv.com