האם תיק שנסגר מחוסר אשמה עלול להיפתח שוב?

  • תיק שנסגר מחוסר אשמה
    צולי | 30/11/2020 13:27

    האם תיק שנסגר מחוסר אשמה יכול להיפתח מתישהו מסיבות כלשהן ע"י התביעה (גם כשזה בעילה שכזו שאמורה להיות מחוקה לגמרי)? לא מובן, שמעתי שיש מצבים שייתכן ויכול להיות מצב שיפתח התיק מחדש גם שזה נסגר בעילה של חוסר אשמה פלילית, איך זה יתכן הרי סוף סוף לאדם שנחקר כחשוד שטוען לחפותו יש את הזכות ששמו לא יוזכר במערכת ולא ישאיר אבק של עבר פלילי כלשהו(בשביל זה אמור החוסר אשמה לבטל את הכל) אם כך נראה שגם העילה הזו עדיין מראה לחשוד שיכול להיות מצב ביום מן הימים שיפתחו את התיק בעניינו גם כשהתיק נסגר בעילה זו שאמורה עוד מלכתחילה לא להשאיר שום צל של ספק בדבר חפותו של החשוד, מה קורה כאן האם זה נכון?

    תודה לעורך דין

    • האם תיק שנסגר מחוסר אשמה עלול להיפתח שוב?
      עו"ד אמיר מורשתי | 30/11/2020 14:47

      פונה יקר, בהתאם להוראות סעיף 64. (א) לחוק סדר הדין הפלילי : "על החלטה שלא לחקור או שלא להעמיד לדין, משום שנסיבות העניין בכללותן אינן מתאימות לפתיחה בחקירה או להעמידה לדין, לפי העניין, שלא נמצאו ראיות מספיקות או שנקבע שאין אשמה, רשאי המתלונן לערור כלהלן.."

      בהתאם לסעיף 65 לחוק סדר הדין הפלילי: " הערר יוגש באמצעות המשטרה או התובע, הכל לפי הענין, בתוך שישים ימים לאחר שנמסרה למתלונן ההודעה לפי סעיף 63, אולם רשאי בעל הסמכות להחליט בערר כאמור בסעיף 64 להאריך את המועד להגשת הערר."- כלומר, תיק שנסגר מחוסר אשמה, עדין הוא יכול להיפתח אם הוגש ערר תוך 60 ימים ואף לאחר מכן אם הגורם המחליט החליט להאריך את המועד להגשת ערר. לאחר שתמה תקופת הערר, הרי שאכן התיק נמחק מכל רישומי המשטרה ולא ניתן לפתוח אותו מחדש. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי