תיקונים בבית משותף

  • על מי חלה אחריות התיקונים ועלותם
    מיכל | 29/11/2020 19:13

    אני גרה בבנייין משותף, הזמנתי בעל מקצוע לשם החלפת דוד שמש לדירתי, הדוד נמצא על גג הבניין שהוא גג רעפים ישן מדובר בבניין ישן שנבנה עם קום המדינה.

    1. על מנת להכניס את הדוד החדש לגג היה צורך לפרק את משקוף פתח הכניסה לגג שהיה קטן מידי וככל שבעל המקצוע במהלך פירוק המשקוף גורם נזק לתקרה שהיא רכוש משותף, על מי חלה האחריות לתקן זאת? השכן טוען שזו אחריותי ואני טוענת שזו אחריות בעל המקצוע או אחריות משותפת של כלל השכנים.

    2. אני לא ידעתי שפתח הכניסה לגג נעול במנעול של אופניים, ולפתע הסתבר לי במקום ביחד עם בעל המקצוע שמי שהתגורר בעבר דירת הגג ועבר דירה לאחרונה לכתובת אחרת, התקין מנעול זה. לטענתו כדי שלא יגנבו רעפים מהגג. בנסיבות בהם הפתח היה נעול במנעול שמי שהתקין אותו כבר לא מתגורר בבניין, כאשר שכן אחר אמר שלו אין מפתח של מנעול זה, בעל המקצוע פירק ופרץ את המנעול באופן שהשחית את המנעול. שואלת האם קיימת אחריות בנסיבות שתוארו להתקין מנעול חדש ? ואם קיימת מי נושא בה? (אני, או בעל המקצוע או כלל הדיירים)

    • תיקונים בבית משותף
      עו"ד סימונה גולדמן מימון | 02/12/2020 16:17

      שלום רב,

      ככל שאת הבאת את בעל המקצוע לתיקון פרטי שלך, עליך חבה החובה לשמור על תקינות החלק המשותף. כך שאם בעל מקצוע מטעמך גרם לנזק את אחראית  ואת גם יכולה  לתבוע את בעל המקצוע בנזק שנגרם.
      אם יש אי הסכמה ניתן לפנות למפקח על בתים משותפים .

      בהצלחה!

      בברכה,

      סימונה מימון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      יצחק בן צבי 10, באר שבע
      טלפון: 08-9109910 ; מייל: simona@sgm-law.co.il