העברת כביש בגלל מצב בריאותי

  • שאלה
    נזקין בבריאות | 28/11/2020 19:45

    הי
    אבא שלי חולה לב וקרה לו אירוע מוחי חמישה פעמים
    הפעם האחרונה היתה לפני שנה וחצי , ובפעם האחרונה הפך להיות בן אדם סעודי לחלוטין .
    המעוצה המקומית החליטה להעביר כביש ראשי מיד ביתנו והוא קרוב מאוד לחדר של אבי
    האם יש אפשרות לביטול הכביש הזה מכיוון שהוא חולה וקרה לו שבץ מוחי ?
    וקראתי כתבה באתר ynet שהוא אומר :
    " אם אתם גרים ליד כביש ראשי, אתם בסיכון גבוה ללקות בשבץ מוחי: חוקרים ישראלים מצאו קשר ישיר בין זיהום אוויר ומגורים בסמוך לדרך מרכזית, לבין סיכון ללקות בשבץ מוחי, במיוחד בצעירים. המחקר שכלל אלפי אנשים פורסם בכתב העת המוביל בתחום השבץ המוחי  Stroke"
    ד"ר איתי גל | פורסם 14:45, 23/11/2015
    האם ניתן להסתמך על מידע זה ולהגישו לבית המשפט לביטול הרחוב ?
    האם זה עוזר ?

    • העברת כביש בגלל מצב בריאותי
      ליאור חאיק, עו"ד | 29/11/2020 13:38

      היי,

      כתבות אינן נחשבות לראייה קבילה בבית המשפט.

      בכל מקרה, מדובר בעיני בתביעה עם משוכה גבוהה, אפילו בלתי אפשרית.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • שאלה
        נזקין בבריאות | 29/11/2020 14:42

        אך אינו עולה בקנה אחד עם זכויות הפרט האם זה לא מעדיף את האינטרס הציבורי על פני הפרט ואדם זה עלול לרדת בבריאותו עד למוות מכיוון שמצבו הבריאותי אינו טוב וקיים סיכון רב שיקרה לו עוד פעם אירוע מוחי
        בגלל שזה האירוע החמישי והוא לא יכול לסבול רעש ?
        והכביש הזה לא חשוב כל כך
        ויש אפשרות לשנות את מקומו מצד אחר

        • אציע לשאול את השאלה בפורום תכנון ובניה .
          ליאור חאיק, עו"ד | 29/11/2020 17:50

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com