האם פרטי המודיע על עבירה נשארים חסויים?

  • אדם שמדווח למשטרה על אירוע הפרטים שלו חסויים?
    יוסי | 29/11/2020 11:41

    אם אני מתקשר למשטרה לדווח על אירוע, זה נשאר חסוי או שהשם שלי עלול להופיע בהמשך בכתב אישום, ואז הפרטים שלי יתוודעו לנידון?

    • האם פרטי המודיע על עבירה נשארים חסויים?
      עו"ד אמיר מורשתי | 30/11/2020 14:33

      יוסי יקר, הכלל הוא שאם לא הוציאו תעודת חיסיון על זהות פרטי המודיע, הרי שפרטי המודיע יופיעו במסגרת חומרי החקירה שימסרו לנאשם ולסנגורו.

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • שאלת המשך
        נח | 01/12/2020 10:40

        מה קורה כשלמודיע אין שום קשר לאירוע. למשל דיווח על התקהלות לא חוקית ושם מתברר למשטרה שאחד מהמתקהלים דרוש לחקירה ועל זה הוא נעצר. יש סיבה שיעבירו את הפרטים של המודיע?

        המשטרה לא אמורה להסביר למודיע על ההשלכות/אופציה להשאר אנונימי?

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 01/12/2020 11:31

          במקרה שלמודיע אין שום קשר לאירוע כפי הדוגמה שאתה מציין בשאלתך, הרבה יותר קל להוציא חיסיון על זהות מוסר המידע, אך עדיין אם המודיע לא יבקש זאת במפורש, שמו כנראה יופיע במסגרת מזכר בתיק החקירה או בדו"ח של השוטר שמגיע לזירה בעקבות המידע.

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי