"חתמנו על הסכם גירושין, ועכשיו נראה לי שאשתי קיבלה רגליים קרות"

  • זוגיות כפרוד עם אשה פנויה
    גיל | 28/11/2020 16:50

    שלום,
    אני פרוד מאשתי ואין לנו ילדים משותפים. עזבתי את הבית לאחר 10 שנות נישואים, לפני 3 חודשים ואיני מעוניין בשלום בית לאור יחסינו הרעועים בשנים האחרונות עד כדי נתק מזה שנה.

    יש לנו כבר הסכם חתום למעט עניין כספי אחד לא סגור. עכשיו הגיע עניין הרבנות. היא מצידה מתחילה להשמיע קולות שנראים כאי רצון להתגרש
    לאחר עזיבתי הכרתי אשה חדשה ואני מעוניין לקיים עימה מערכת זוגית.

    האם עלולים לכפות עלי שלום בית?
    האם אני עלול להישאר פרוד לכל החיים?
    מה מעמדה של חברתי החדשה ?
    האם הרבנות עלולה להערים קשיים במתן הגט אם יתברר שאני בזוגיות חדשה?
    האם עלינו להימנע מלהיראות בציבור או בכל מקום פומבי?

    אני נחוש להתגרש. לא יודע כיצד להתנהל נכון

    תודה על עזרתכם.

    • "חתמנו על הסכם גירושין, ועכשיו נראה לי שאשתי קיבלה רגליים קרות"
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/12/2020 20:39

      גיל שלום,

      העצה כרגע לא לחשוף את הקשר החדש שלך, רלוונטית מהרבה נימוקים, משפטיים, ענייניים ורגשיים. לכן, בתשובה לכל שאלותיך הנ"ל - התשובה היא "להימנע מלהיראות בציבור" כפי שכתבת, עד שהדברים יוסדרו ביניכם.

      לא הבנתי מה זאת אומרת "הסכם חתום למעט עניי כספי אחד לא סגור" - האם יש הסכם מודפס עליו חתמתם או שיש טיוטת הסכם שהכל מוסכם בה למעט אותו עניין שטרם הגעתם להסכמה לגביו.

      מן הסתם יש הבדל מהותי בין שני המצבים.

      אם כבר יש הסכם חתום, כל שנדרש הוא להגיש אותו לביה"ד או ביהמ"ש, לקביעת מועד לאישורו.

      אם עדיין אין טיוטה סופית, אין התחייבות של אף אחד, כלפי השני.

      לכן, אני מקוה שאתה מיוצג ע"י עו"ד מטעמך או לפחות התייעצת עם עו"ד מטעמך, לפני שחתמת על ההסכם או תתייעץ לפני שתחתום, כדי לוודא שאין בהסכם שנוסח, הוראות שעלולות לפגוע בך.

      הרבה סבלנות ושיהיה בהצלחה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il