הודעה למועמד

  • הודעה למועמד
    נדב | 28/11/2020 15:30

    התראיינתי פעמיים לתפקיד בחברה מכובדת  ומאז חלפו כשלושה חודשיים , אין קול , אין עונה ואין הודעה על קבלה או אי קבלה לעבודה. חבר טען בפניי שהייתי צריך להתקשר ולא עשיתי השתדלות ולכן הטיעון שלי חלש, אני חושב שאם זה מה שמצופה מהמועמד אז למה חוקקו את החוק שמטיל חובת הודעה למועמד ?
    לי נמאס מהזלזול בי ובחוק ולכן מכיוון שהחוק חל על החברה (מעסיקה מעל 25 עובדים) הפעם אני לא מוותר ואביא את הסוגיה לפתחו של בית המשפט בהסתמך על סעיף 3 א לחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה.
    השאלות:
    1) ברשותי 2 מיילים אחד שמעידים על קביעת פגישה לראיון עבודה בזום עם שני בעלי תפקידים שונים בחברה. האם זו הוכחה מספקת שהייתי בראיונות עבודה ?
    2) האם יש תקדימים לתביעות מסוג זה ? אשמח לסימוכין.

    • הודעה למועמד
      עו"ד לילך אקרמן | 29/11/2020 14:50

      שלום רב

      1. צריך לראות את המיילים על מנת לענות אך לכל הפחות זה יכול להוות ראשית ראיה והם יצטרכו להראות שזה לא בוצע , אתה יכול גם במידת הצורך לפנות למומחה מחשוב ולהראות היסטוריית גלישה וכו'.. כמובן שלא מדובר בהליך זול אך ברמת העיקרון ניתן.

      2. רוב התביעות הללו הסתיימו בפשרה , אני לא מכירה תקדים שהסתיים בפסק דין , בטח לא בשלב מקדמי של ראיון, אבל יש לבצע בדיקה מקיפה במאגרים על מנת לבחון האם אכן ישנו כזה או לאו.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il