הסכם שכר טרחה לבקשה לאפוטרופסות

  • שכר טירחה
    ךיך | 28/11/2020 08:09

    שלום 1. בהמשך לשיחתנו הטלפונית הרי הצעתי לטיפול משפטי :

    א. הגשת תובענה בעניין מינוי אפוטרופוס לגוף ולרכוש בבימ"ש למשפחה.

    ב. הטיפול המשפטי כולל הגשת תובענה, בקשות, תגובות, עד קבלת פסק דין בבימ"ש למשפחה. לרבות ייצוג בדיונים ככול שידרשו.

    ג. הטיפול המשפטי אינו כולל ערעור לערכאה גבוהה יותר.

      ד. שכ"ט שנקבע הינו 8,000 ₪ בתוספת מע"מ שישולם ב-2 תשלומים האחד מזומן והשני לחודש שאחרי.

      ה. מלבד שכ"ט ישולמו אגרות בימ"ש לתובענה ולבקשות שידרשו + עבור מסירות והגשות. כמו כן ישולם בנפרד שכ"ט למומחים שימונו מבימ"ש ככל וידרש.

      ו. חתימה על הסכם זה מהווה אשור לקבלתו.

    שלום גיל

    זהו חוזה שכר הטירחה שאני מעוניינץ לערוך עם עורכת דין לענייני משפחה כדי לעשות אופוטרופוס על אבא שלי ההסגם נשלח במייל שוחחתי עם עורכת הדין בפלאפון וברצוני שהתקשורת בננו תהיה טלפונית ובמידה וארצה להיפגש הפגישה תהיה בעיר מגוריי בלבד ברור לי כי ההסכם איתה הוא חלקי ולא נותן שום הגנה עליי אילו פרטיטם עליי להוסיך להסכם ? האם ניתן להוסיף שאם ברצוני לעזוב כלקוחה עורכת הדין תתן לי את הכסף שנותר ולפי מה ?

    בעבר ערכתי הסכם יורשים עם עורכת דין שילמתי יותר מ20 אלף שח  וההסכם לא שווה כלל ולא ניתן לעשות מאום עם ההסכם הזה

    • הסכם שכר טרחה לבקשה לאפוטרופסות
      עו"ד רוית טוב-לי | 02/12/2020 12:45

      שלום רב,

      אני ממליצה לך לנהל את המו"מ עם עורכת הדין ישירות, ולא איתנו... למה שלא תשתף אותה בחששותיך ותראה אם היא מסוגלת להציע מענה?

      לגופו של עניין, ההסכם נראה בסדר גמור ודרישותיך נשמעות לי בלתי סבירות. הפגישות לא יכולות להיות טלפוניות כי עליך לחתום על תצהיר בתמיכה לבקשה. בנוסף, מוגזם לצפות מעורכת הדין שתגיע לפגוש אותך בעיר מגוריך, ויותר הגיוני שתבחר מלכתחילה בעורך דין שמשרדו בעיר מגוריך. כמו כן, לא הגיוני שאחרי שעורכת הדין תטרח בהגשת הבקשה והצגת הראיות בפני בית המשפט, ואפילו בייצוגך בדיון, תוכל לעזוב אותה ולצפות להחזר, לאחר שעיקר העבודה כבר נעשתה. ייתכן שיותר מתאים לך מסלול לא גלובלי אלא לפי שעות, שיש עורכי דין שמסכימים לעבוד כך.

      אגב, זה מחיר מצויין ואפילו נמוך לשירות שנדון.

      לפיכך, אני מציעה לך להפחית את החשדנות, לפעול על פי ההמלצה שקיבלת, לשתף פעולה ולקבל שירות איכותי. עורך דין הוא לא עבד אלא בעל מקצוע שלמד, השקיע, עשה התמחות, צבר ניסיון - ויש לכבד אותו ואת משלח ידו, או להבדיל, לייצג את עצמך כמיטב יכולתך ולקוות לטוב.

      כמובן שאין לי מושג מי עורכת הדין שבה מדובר.

      בהצלחה ובאיחולי בריאות לאביך, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il