מהם סיכויי הגביה של נושה בהליך בפירוק?

  • פשיטת רגל
    יוכי | 27/11/2020 07:02

    שלום רב,

    בעל מרפאת שיניים בת למעלה משלושה עשורים הכריז על פשיטת רגל בקיץ האחרון. אני הגשתי נגדו תביעת נזיקין בסך 200 א' ש"ח. רק לאחרונה נודע לי כי הכריז את פש"ר וכי מונה מפרק. המרפאה העסיקה למעלה מעשרה רופאים, שגם הם נכללים בכתב התביעה. נגד המרפאה הוגשו למעלה מ-10 תביעות נזיקין. קראתי אודות המרפאה כי כל מטופל הפקיד בידי המנכ"ל [בעל המרפאה] 100 אלף, 200 אלף ש"ח בגין טיפול שיניים. הטיפולים כשלו ולכן הוא נתבע רבות. האם יש סיכוי לקבל את המגיע לתובעים? ידוע כי הנושים העיקריים, הם הראשונים לקבל את המגיע מהחייב/פושט הרגל כגון: בנקים, רופאים, ספקים, שכ"ט המפרק ועוד. האם יש למה לצפות לגבי המטופלים/התובעים?  אנו בסכנה ממשית גם מבחינה כלכלית, שכן עלינו לבצע שיקום מהיסוד שיעלה כ-100,000 ש"ח מחדש. [מדובר בשיקום של שתלים שכשלו ושעלותם מאוד גבוהה, כפי שידוע] ישנם תובעים שהפקידו בידי המנכ"ל [בעל המרפאה]  כספים שבגינם לא הסתיים הטיפול. יודגש כי למרפאה היו ביטוחים כנגד תביעות עתידיות.  תודתי נתונה לכם בזאת מראש למתן תשובה.

    • מהם סיכויי הגביה של נושה בהליך בפירוק?
      עו"ד נילי רובינוב | 07/12/2020 21:53

      שלום רב, צר לי לשמוע שנקלעתם למצב בו הפקדתם את מיטב כספיכם ואת בריאות השיניים שלכם במרפאה שכיום נכנסה להליך של פירוק. למיטב הבנתי אתם תובעים גם את הרופאים בגין רשלנותם המקצועית וייתכן שיש להם ביטוח שניתן יהיה להיפרע ממנו לאחר שתזכו בתביעתכם. חשוב להדגיש כי ככל והחברה (הנתבעת) מצויה בהליך של פירוק עליכם לקבל את אישור בית המשפט לנהל תביעה מולה או לחילופין להמשיך לתבוע את יתר בעלי הדין. לעניין סיכויי הגבייה בפועל - אינני יכולה להעריך מהם סיכויי הגביה מאחר ואינני בקיאה בנתונים הקונקרטיים למקרה המדובר. לעניין הביטוח שהמרפאה הפעילה - הייתי ממליצה לכם לתבוע גם את חברת הביטוח מכוח הפוליסה.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com