איך ניתן לפרק עמותה ולשמור על זכויות עובדיה?

  • חובות העמותה
    אלי | 26/11/2020 18:00

    שלום רב, אני חבר ועד ומנהל בפועל של עמותה בתחום הרווחה.

    כרגע המצב הוא שאנחנו חייבים לסגור את העמותה בגלל שהעירייה כבר שנתיים מבקשת ארנונה אחרי שנים שלא ביקשו, ואנחנו חייבים להם אחרי הנחה מאות אלפי ש"ח.

    יש לנו חוזה עד סוף דצמבר ואנו לא מחדשים אותו.

    באם אני עוצר את כל הפעילות - העמותה חייבת לעובדיה שכמעט כולם בחל"ת, חופשה שלא שולמה שנה שעברה, הבראה כנ"ל, בגלל שהם בחל"ת דמי הודעה מוקדמת. הכל ביחד יוצא מעל 150,000 ש"ח שאין אותם. הקופה ריקה.

    כמו כן חייבים לספקים ולבנקים עוד קצת כסף.

    הבנתי ממישהו שאם מפרקים את העמותה - הביטוח לאומי משלם לעובדים.

    איך עושים את זה נכון?

    האם הביטוח לאומי תובע אחרי זה את חברי הועד אישית?

    כיצד עלי לפעול נכון? אני קובר פה מפעל חיים!

    ולא רוצה ביחד עם הקבורה שלו לפגוע בעובדים מסורים שהיו אתנו יחד הרבה שנים

    • איך ניתן לפרק עמותה ולשמור על זכויות עובדיה?
      עו"ד נילי רובינוב | 07/12/2020 21:48

      שלום רב, צר לי לשמוע שבשל חובות ארנונה והמצב הכלכלי הקשה של העמותה אתה נאלץ לסגור את העמותה ואת פעילותה שמהווה עבורך 'מפעל חיים'. לצורך פירוק העמותה בצורה הנכונה והטובה ביותר, תוך שמירה על חברי העמותה ועובדיה, אני ממליצה לך לפנות לקבלת ייצוג מעורך דין הבקיא בתחום.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com