שאלות שונות

  • מספר שאלות בנושא תמ"א
    אוריה | 26/11/2020 14:50

    אודה לתשובותיכם .

    אנו נמצאים מספר שנים בחיזוק תמ"א

    במהלך חיזוק חדרו מים לקירותנו והרצפה הוצפה גם כן.

    נהרסו מספר רהיטים וביניהם מטבח אשר יוצר אצל נגר פרטי ואיכותי.(מטבח חדש בן 8 שנים התעפש כתוצאה מחדירת מי ואי טיפול בזמן בגורם)

    ביקשנו לייצר מטבח חדש מטעמנו מאותו נגר שלנו וסורבנו להביא מטעמנו.

    הקבלן הסכים להביא מוצר תואם מטעם החברת המטבחים מולה הוא פועל.

    בתמורה הוא דורש את המטבח שלנו לקחת להוריו.

    אנו לא אוהבים את הרעיון ומרגישים שעושים מולנו שריר ואין לנו אפשרות להשאיר את ההחלטה בידנו. אציין, שהצעת המחיר שקיבלנו מהנגר הפרטי, תואמת את הסכום אותו הקבלן משלם לנגר מטעמו.  מה הזכויות שלנו בנושא האם מבחינה חוקית מותר לקבלן לדרוש את המטבח אותו נפרק?

    מלבד זאת, אין עם מי לדבר, פג תוקפו של הזמן בו תמ"א היה אמור לסיים ,מנהלי העבודה ובעלי מקצוע מתחלפים תדיר כתוצאה מכשל תקשורתי עם הקבלן קשה העורף , היזם "נעלם", עו"ד מטעם היזם הדואג לכל הצדדים מתחמק. נאמר כי החלפת קבלן עלותה 2 מיליון ולא ניתן לעשות זאת אחרת. הדיירים לא מרוצים וכך כל אנשי המקצוע מהתנהלותו וזילזולו של הקבלן. פשוט ראש בקיר.

    תודה.

    האם מבחינה חוקית מותר לקבלן לדרוש

    • שאלות שונות
      עו"ד אילן הלוי | 01/12/2020 15:10

      אוריה שלום!

      לגבי המטבח - אם הוא גרם לנזק הוא חייב לפצות אותכם. אני לא רואה סיבה לקחת דוקא נגר שלו שלא מחויב לכם לכלום, אבל לבטח זה יותר קל ובלי ויכוחים.

      לגבי התנהלות היזם - אני מבין שהתנהלותו קשה לכם. אבל אני מציע שכל עוד הוא עובד ומתקדם, גם אם מאחר בלוח הזמנים- תתאפקו. חשבון מולו תעשו בסוף.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • תודה לעו"ד אילן הלוי. מוסיפה
        אוריה | 01/12/2020 23:02

        עסקת המטבח מטעם הקבלן כבר סגורה וחתומה והתהליך מתקדם מאוד.

        בכל זאת אשאל האם אנו נאלץ להעניק לו את הארון המפורק תמורת הארון החדש?

        ואם נסרב לתת דווקא לו את הארון ?

        והאם הסכום אותו שילמנו על המטבח שלנו לפני 8 שנים, נשאר אותו סכום פיצוי או יורד אוטומטית לפי מחירו כיום?

         היות והוא הולך פרנציפ כי התשלום על המטבח יוצא מכיסו, יתכן ויפעיל סנקציות אם נסרב לו. הארון אותו אנו מפרקים בלית ברירה אומנם סטנדרטי אך נוצר בעיצוב אישי מול הנגר דאז. הקשיים אותם הקבלן מערים עלינו עם כל בקשה או תלונה לא מגיע לקבלן הזה כלום במיוחד לא את המטבח האהוב שלנו ( : ממנו נפרד

        מודה לך מאוד על סבלנותך וזמנך.