דמי אבטלה לאחר התפטרות מוצדקת

  • לא יודעת אם אני מקבלת אבטלה או חלת
    אליאנה | 26/11/2020 00:22

    הייתי בחל"ת ממרץ עד מאי, קיבלתי דמי אבטלה
    חזרתי לעבודה ב-1/5, הודעתי לביטוח לאומי, הפסקתי לקבל אבטלה.
    עבדתי עד 1/8, ואז התפטרתי מסיבות של בריאות לקויה.
    שלחתי לביטוח לאומי אישורים רפואיים, מכתב מרופא + מכתב התפטרות שלי מסיבות אלו.
    לא קיבלתי מהם שום אישור לגבי המכתב או ההתפטרות, חיכיתי שיגידו לי שמאשרים לי לקבל
    אבטלה בלי תקופת המתנה, אך לא קיבלתי אישור כזה.

    אבל ב-13/9 קיבלתי דמי אבטלה עבור אוגוסט
    העניין הוא שבאיזור אישי באתר, רשום במעמד "נמצא/ת בחל"ת"
    זה לא נכון! אני מפחדת שבעוד חודש חודשיים יגידו שבכלל מבחינתם הם משלמים לי בעצם חל"ת
    למרות שכתבתי להם כבר 4 פניות + 6 מכתבים שהתפטרתי וכו'
    יכול להיות שזו רק טעות טכנית שלהם? להתעלם מזה
    הרי הם חזרו לשלם לי אבטלה ברגע ששלחתי להם מכתב התפטרות
    מה את חושבת?

    • דמי אבטלה לאחר התפטרות מוצדקת
      אורנה | 26/11/2020 11:08

      שלום לך,

      האם שינית באתר שירות התעסוקה מחל"ת להתפטרות?

      רשמת לביטוח  לאומי שאת מתפטרת מסיבה מוצדקת,

      ולכן אישרו לך את תשלום דמי האבטלה, ללא תקופת המתנה.

      תשני באתר שירות התעסוקה מחל"ת להתפטרות.

      בברכה.

      • אני נרשמתי בלשכה כמתפטרת ביום ההתפטרות
        אליאנה | 27/11/2020 00:54

        כמובן שנרשמתי שוב בלשכה באותו יום שהתפטרתי
        וברישום ללשכה רשמתי 'התפטרות'
        לביטוח לאומי שלחתי פניות רבות ובכולן הסברתי שאני התפטרתי עקב בריאות לקויה
        הוספתי מסמכים רפואיים. חברה אמרה לי שלדעתה זה לא מספיק
        לא כל מי שיש לו בעיות רפואיות, מיד הביטוח לאומי מקבל את ההתפטרות כמוצדקת
        אמרה לי אותה חברה שיש לביטוח לאומי רופא שבודק כל מקרה ומקרה ומאשר או דוחה
        אבל לא קיבלתי שום סימוכין לכך, רק התחילו לשלם לי דמי אבטלה בספירה בדיוק מהיום
        שבו הודעתי על ההתפטרות שלי. יכול להיות שלשכת תעסוקה בכלל דיווחה להם משהו אחר בטעות? או שדיווחה להם שאני ממשיכה בחלת למרות שאני דיווחתי אחרת גם ללשכה וגם לביטוח לאומי עצמו? אולי מישהו פשוט שכח לשנות את ה'מעמד' שלי בבביטוח לאומי
        אם אני נכנסת לאיזור של אבטלה באתר שירות אישי ואז ל > עדכון פרטי העסקה
        כתוב שם: שם המעסיק שלי, תאריך הפסקת עבודה, וסיבת הפסקה: התפטרות.
        אני כבר לא יודעת. בכל מקום אחר כתוב באתר האישי שאני שוהה בחל"ת

        • התפטרות מוצדקת - דמי אבטלה
          אורנה | 01/12/2020 11:29

          אכן, כפי שזה נראה קבלו את התפטרותך כמוצדקת.
          תשלחי באתר שירות אישי הודעה שאת התפטרת  ותצרפי שוב את המסמכים הרפואיים,
          התומכים בהתפטרות מוצדקת. האם שינית מחל"ת להתפטרות באתר שירות התעסוקה?

          בברכה.