מה זה כתב כמויות

  • מה זה כתב כמויות
    אחד | 26/11/2020 00:20

    שלום,

    לפני שאעלה כאן את הבעיה.

    רציתי לשאול תחילה אם כתב כמויות בחוזה עם קבלן בניין /שיפוצים. מראה גם בעצם  את העלות הכוללת ששילמנו לקבלן כולל מע"מ? או שזה רק הצעת מחיר/ תקציב מקסימלי להוצאות?

    הסבר:בכתב כמויות מופיע מחיר y עם מעמ

    הוועד חילק לדיירים דף/חוזה - עם עלות X+ מעמ  שהיא בהרבה יותר נמוכה .

    כמו כן מסרב לתת לי את טבלה עלות   שכל דייר מכל כניסה שילם.

    לכל כניסה ערך טבלה עם סכום לכל דייר אבל ציין את הסכום הסופי x.

    מסרב לשלוח לי טבלה כוללת של כל הכניסות.וכמה יצא.

    אבל אכשהו הצלחתי לחשב וזה כבר יוצא יותר מ-X.

    וזה רק חלק מהבעיה.

    לכן חשוב לי לדעת אם הסכום הוא מה שרשום  בכתב כמויות או שזה בגדר המלצה?

    הוועד אמר שמה שכתוב בכתב כמויות זה לא הסכום שמשלום.

    תודה

    • מה זה כתב כמויות
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 29/11/2020 15:08

      שלום רב,

      כתב כמויות הוא לרוב פרוט טכני של העבודות הנדרשות והיקף/כמות לביצוע של כל פריט.

      כתב הכמויות משמש בסיס למתן הצעות מחיר ולהשוואה ביניהן.

      כדי להבין מה משמעותו של כתב כמויות ביחס לחוזה מסויים יש לקרוא את אותו חוזה.

      כדייר בבית משותף אתה זכאי לקבל פירוט מלא של העסקה, אופן החלוקה בין הדיירים, הסכום הכולל וכיוצא באלה מועד הבית ואתה רשאי לאכוף זאת, אם הועד מסרב, באמצעות הגשת תביעה ללשכת המפקח על רישום המקרקעין.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com