האם המלצה של רופא תעסוקתי לעבוד במתכונת חלקית מחייבת את המעסיק?

  • פריצת דיסק וסיום ימי מחלה
    Shany | 23/11/2020 13:04

    שלום,
    הנני עובדת משרדית והתרחשה אצלי פריצת דיסק פתאומית, מה שלא מאפשר לי לשבת יום שלם במשרד. מקום העבודה מסרב לאפשר לי לעבוד מהבית וימי המחלה שלי מסתיימים .
    האם המלצה של רופא תעסוקתי לעבודה חלקית או מהבית מחייבת את מקום העבודה?
    מה האפשרויות לתבוע תשלום בזמן המחלה?
    **יש לציין כי הודיעו לי רשמית שיביאו מחליף זמני כי אני לא יכולה לתת תאריך סיום מחלה ולאור הנסיבות.

    אודה על סיוע,

    • האם המלצה של רופא תעסוקתי לעבוד במתכונת חלקית מחייבת את המעסיק?
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 23/11/2020 17:48

      לשאלותייך:

      1. כן אישור מרופא תעסוקתי לאי כושרך לעבוד בעבודתך באופן מלא למציתה או שינוי באחוזי משרה בגלל מצבך הרפואי - מחייב את המעסיק.

      2. כאשר מסתיימים ימי המחלה את חייבת לחזור לעבודה  -ובכל מקרה באם לא תעשי כן בגלל מצבך הבריאותי המעסיק יראה בך כמי שהתפטרה. ולכן באם לאחר מיצוי ימי המחלה הצבורים לך - תציגי למעסיק אישור על אי כושרך לעבוד כאמור לעיל - והוא, המעסיק לא יכול להתיישר לפי האישור, הווה אומר לא יוכל להעסיקך במשרה חלקית - במידה והרופא יקבע כך כמובן אז תוכלי להתפטר בדין מפוטרת עקב מצב בריאותי לקוי.

      בהצלחה ורק בריאות.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com