אוגדן תקנות תעבורה

  • ביקורת משרד התחבורה
    אינסה | 23/11/2020 15:42

    שלום רב.

    ברצוני לברר סוגיה מסוימת.

    אנו חברת הובלה עם 30 רכבי משא.

    יש חברה של קציני בטיחות שנותנת לנו שירותים. מוצמד לנו קצין בטיחות קבוע.

    בעוד כחודשיים יש לנו ביקורת של משרד התחבורה.

    משרד התחבורה נתן רשימת דרישות לקצין בטיחות שלנו.

    אחת הדרישות שהחברה תחזיק על המדף אוגדן דיני תעבורה, וכל שנה תקנה אוגדן מחודש, או תוספת עדכונים לאוגדן.

    האם דרישתו של מבקר משרד התחבורה היא חובה חקוקה?

    הרי כיום כל התקנות ודינים מפורסמים באינטרנט באתרים ייעודיים.

    • אוגדן תקנות תעבורה
      יעקבי | 25/11/2020 20:07

      שלום אינסה,

      לא מצאתי איזכור לדרישה כזו בפקודת התעבורה.

      גם עיון בתקנות התעבורה 579 עד 587 העוסקות בסדרי בטיחות כלי רכב במפעלים לא נמצא איזכור בנושא זה.

      לציין כי בתקנה 587 ב' (ב) נכתב:  בעל המפעל יספק לקצין הבטיחות את כל האמצעים הדרושים למילוי תפקידו ויאפשר לו למלא את תפקידו כיאות לפי הוראות כל דין.
      האם חלק מ'האמצעים' זה אוגדן מעודכן של תקנות התעבורה? - לא פורט.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.