מה המשמעות של מחיקת רישום פלילי?

  • חנינה
    שי | 23/11/2020 12:20

    קיבלתי חנינה  לא מבין למה קוראים לזה חנינה אבל בכל אופן  הנשיא מחק לי את  ההרשעה  של הבית משפט הלכתי להוציא תדפיס  אבל זה עדיין מופיע  מה  הדבר היחידי שרשום התיישן    ונחמק  בתארייך  ככה ככה שהיה לפני חודש למה לא יוצא לי דף אחד נקי? אז מה התועלת בזה הייתה אשמח לתשובה

    • מה המשמעות של מחיקת רישום פלילי?
      עו"ד אמיר מורשתי | 30/11/2020 13:55

      שי יקר, העובדה שאתה זכאי לראות שהרישום הפלילי שלך עודכן וכי הרשעתך נמחקה בעקבות החנינה מידי הנשיא, אינה אומרת שגופים אחרים יכולים לראות הרישום ולמעשה מלבד מעט מאוד גופים ביטחוניים כגון מוסד, מלמ"ב או ועדה לבחירת שופטים , מבקר המדינה וכו' שום גוף אחר לא זכאי לקבל המידע וכלשון סעיף 20 לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים :"20. (א) מי שנמחקה הרשעתו ייחשב לענין כל דין כאילו לא הורשע, וכל פסול שנפסל בשל ההרשעה, בין מכוח חיקוק ובין מכוח פסק דין, לרבות פסק דין בהליך משמעתי, בטל מיום המחיקה; אולם אין במחיקה כדי להשפיע על מה שנעשה עקב ההרשעה.
                (ב) ראיה שיש בה גילוי הרשעה שנמחקה לא תהיה קבילה בהליך משפטי או לפני גוף או אדם הממלאים תפקיד ציבורי על פי דין, אלא אם מסר אותה ביודעין מי שהרשעתו נמחקה.
                (ג) בהליך כאמור בסעיף קטן (ב) לא יישאל אדם שאלות לגילוי הרשעה שנמחקה, ואם נשאל לא יהיה חייב להשיב.
                (ד) שאלה בדבר עברו הפלילי של אדם תיחשב כאילו אינה מתייחסת להרשעה שנמחקה; על אף חובה המוטלת על פי דין או הסכם, לא ישא אדם באחריות פלילית או אחרת בשל הימנעותו מלגלות הרשעה שנמחקה, והימנעות מלגלות הרשעה שנמחקה לא תיחשב כהעלמת עובדה.
                (ה) מידע על הרשעה שנמחקה לא יובא בחשבון לענין כל דין, אלא בידי גוף מן המפורטים בפרטים (ב) עד (ה) שבתוספת הראשונה"
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי