תיקון לשאלה

  • איך ניתן לדעת מה גובה קנס על עבירה?
    שלמה | 23/11/2020 11:07

    שלום,

    רציתי לדעת איך אפשר לבדוק מה גובה קנס בגין עבירות תנועה. לא שאלה ספציפית לגבי עבירה אלא באופן כללי. חיפשתי בפקודת התעבורה וגם בתקנות ולא מצאתי. אני יודע שזה כתוב בחוברת שיש לשוטרי התנועה, אבל חשבתי שזה משהו שגם אמור להיות פומבי.

    • תיקון לשאלה
      שלמה | 23/11/2020 11:28

      בנתיים הצלחתי למצוא חלק מהתשובה אבל נשאר משהו לא ברור. אני מבין שהעבירות נמצאות גם בפקודה וגם בתקנות, הנקודות לכל עבירה מנויות בתקנות התעבורה. את הקנסות מצאתי בצו התעבורה. מה שנשאר זה להבין איפה כתוב בגין איזה עבירה מקבלים הזמנה לדין.

      • הזמנה לדין
        יעקבי | 23/11/2020 21:06

        שלום שלמה,

        הזמנה לדין מקבלים על שלל עבירות חמורות כגון: נהיגה ללא רישיון, נהיגה ללא רישיון מתאים לאותו סוג רכב, נהיגה ללא רישיון רכב בתוקף מעל שנה, נהיגה תחת השפעת אלכוהול ו/או סמים, נהיגה ללא ביטוח, אי מתן זכות קדימה לרכב, אי מתן זכות קדימה לה"ר תוך סיכון, מהירות מופרזת בדרגה רביעית, עקיפה בפס לבן, נהג חדש ללא מלווה או מסיע נוסעים מעל המותר, אי ציות לשוטר, ועוד ועוד.