שינוי תפקיד לאחר חזרה מחופשת לידה

  • שינוי תפקיד לחוזרת מחופשת לידה
    לאה | 23/11/2020 02:58

    שלום. אני נמצאת במשרה ניהולית - משרת אמון. התבקשתי על ידי המעסיק לחזור כמה שיותר מהר מחופשת לידה כי יש לחץ בעבודה. מתוך לויאליות והערכה למקום עשיתי מאמצים וחזרתי כשהתינוק בן חודשיים בלבד כמובן עם הודעה מראש למעסיק. ביום שחזרתי הודיע להפתעתי המנהל שכביכול היו לפני זה (כשעוד הייתי בהריון) תלונות מהלקוח על ביצועיי ולכן הוחלט להוריד ממני את רוב הסמכויות שהיו לי כמנהלת  ובמקום זה עליי לבצע משימות תמיכה אחרות לא ניהוליות "מאחורי הקלעים". יחד עם זה חוזר ומדגיש המעסיק ששם התפקיד ושכר לא משתנים וכן התבקשתי לחפוף מחליף שהגיע לייאש את תפקידי המקורי ( שזו בעצם הסיבה האמיתית למה התבקשתי לחזור כל כך מוקדם לעבודה).
    האם יש כאן הפרה על החוק מצד המעביד שלטענתו לא יכול להחזיריני לתפקיד המקורי בגלל הלקוח ? אלו צעדים כדאי לי לקחת בשלב זה ? תודה מראש.

    • שינוי תפקיד לאחר חזרה מחופשת לידה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 23/11/2020 17:43

      מדבריך, נראה כי מדובר הפרה בוטה של החוק. אסור בשום פנים ואופן לשנות את התפקיד של עובדת שחזרה מחופשת לידה.  אלא באם מדובר על ארגון מחדש של מקום העבודה באופן כללי, וזה לא המקרה (נכון?). גם אם ההגדרה לא השתנתה וגם אם השכר לא נפגע.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • שינוי תפקיד לחוזרת מחופשת לידה
        לאה | 24/11/2020 09:43

        תודה רבה על התשובה המהירה. עכשיו כנראה המעסיק הבין  " שהלך רחוק מדי" עם שינוי התפקיד ועכשיו מציע חלופה אחרת " שאמשיך לנהל את הפרויקט המקורי כשיש כבר מחליף ועליי לחפוף אותו כ 3-4 חודשים במקביל. וכעבור תקופה זו, מבטיח המנהל לשבץ אותי לפרויקט אחר ( שעדיין לא קיים, אך הוא מצפה שיגיע). אני מרגישה שמנסים בדרך לא דרך להוציא ממני את התמיכה הנקודתית בבעיות שהצטברו + חפיפה למחליף ( כשאילצו אותי גם לחזור מחופשת לידה לפני הזמן לשם כך) ולאחר מכן לפטר אותי כשתיגמר בדיוק תקופה המוגנת לפי חוק ( 60 יום + הודעה מראש של חודש) . האם במקרה זה עדיין אפשר לטעון שעצם כך שיש מחליף לפרויקט מראש וזה שאצטרך לחפוף אותו מיום חזרתי הראשון לא ניתנה לי הזדמנות אמיתית להשתלב בתפקיד המקורי? אני ממש אבודת עצות לאור המצב שנוצר :(

        תודה רבה מראש.