בניית ממ"ד בהסכם תמ"א 38/1

  • ממד
    מור | 23/11/2020 00:29

    יזם מוסיף בתמא תוספות ממד לדירה. האם יש אפשרות שחדר קיים יהפוך למצב והחדר החדש יהיה חדר רגיל? הכוונה היא לא רק לי אלא לכל הדיירים בקו. או שהוועדה דורשת בדוקא שהחדש יהיה ממד? ( ככה נרויחב חדר חדש עם 3 כווני אויר וילונות שווים. וחדר קצת חסום ופנימי יותר יהיה לממד . נראה לי גם ככה יש עדיפות בטיחותית לממש בחדר פנימי

    • בניית ממ"ד בהסכם תמ"א 38/1
      עו"ד אריה בדנר | 24/11/2020 18:58

      מור שלום,

      הממ"ד, מעצם טיבו וטבעו, נבנה מיסודות הבניין כלפי מעלה, ומשמש את הדירות הקיימות ואת הדירות החדשות (דירות היזם). לפיכך, מעצם טיבם וטבעם של דברים, חדר קיים לא יכול להפוך לממ"ד והוא נבנה כתוספת, שתשמש כאמור הן את הדירות הקיימות והן את הדירות החדשות.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il

      • השאלה
        מור | 28/11/2020 20:10

        השאלה היתה אם אפשר שיחזקו מהיסודות ועד למעלה חדר קיים לממד