תביעת שכר/מילואים

  • הלנת שכר מילואים
    רין | 22/11/2020 21:48

    שלום,
    אני מתנדבת מילואים וזומנתי מספר פעמים רב למילואים בתקופת עבודתי.
    במהלך כל תקופת המילואים שלי במעסיק נכשל בשליחת תביעות לביטוח לאומי לגבי ימי המילואים שלי (4 חודשים ללא הצלחה), ועשה הלנת שכר מילואים כ3 חודשים (קיבל את דמי המילואים שלי מביטוח לאומי לפני כ3 חודשים, ולא העביר לי את דמי המילואים דרך המשכורת למרות בקשות חוזרות ונשנות ששלחתי במהלך כל התקופה). התפטרתי מעבודתי מהחשש ששוב יגנבו את דמי המילואים שלי מביטוח לאומי, וביטוח לאומי אישר שאתבע אותם עצמאית על הימים שהמעסיק שלי סירב לתבוע אותם. עשיתי זאת ונשארו רק ימי המילואים שהמעסיק צריך לשלם בגין הלנת שכר. החודש המעסיק סוף סוף שילם שכר שהיה אמור לתת בשל הלנת השכר, אך "שכח" שהוא משלם לגבי הלנת השכר, וחשב שמשלם לגבי ימי המילואים ששכח לשלוח עליהם תביעה במקום. המעסיק שלח תביעה על אותם תאריכים שאני כבר שלחתי עליהם תביעה ללא הסכמתי (היו לו את אישורי המילואים הישנים שלי), ביטוח לאומי בטעות אישר את תביעתו, הכיר בטעות שלו - ובמקום לבטל את תביעת המעסיק הם ביטלו את שלי, וכעת שלחו לי חוב שעלי לשלם בחזרה לביטוח לאומי, כאשר המעסיק הוא זה שחייב בחוב. החוב עומד סה"כ על 1400 ש"ח. אמרתי למעסיק והוא טען שזה "בטיפול", אותה תשובה שהייתי מקבלת ב4 חודשים האחרונים. עלי לשלם על החוב עד ל8.12. האם עדיף כבר לפנות לעורך דין ולנסות כבר גם לתבוע על פיצויים? חיכיתי כל כך הרבה זמן, פניתי לכל כך הרבה גורמים ללא הצלחה, אני מיואשת ואני מפחדת, אני סה"כ בת 22 וזאת הייתה עבודתי הראשונה וכבר יש לי חוב בביטוח לאומי בגלל המעסיק. האם כבר עדיף לוותר ולשלם לביטוח לאומי את החוב כדי לחסוך על הבריאות הנפשית שלי בהקשר לכך? תודה רבה על כל עזרה.

    • תביעת שכר/מילואים
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 23/11/2020 17:40

      רין ערב טוב

      אני מבינה שאת שואלת על תשלום ימי מילואים שהיית אמורה לקבל או שכבר קיבלת חלק מביטוח לאומי ואולי חלק מהמעסיק שקיבל ולא העביר לך.

      הניסוח שלך של השאלה מבלבלת ולא ממוקדת. קשה לי להבין בדיוק. ני מציעה לך לפנות לייעוץ אישי עם כל המסמכים - יש מקומות כמו ש.י.ל שיכולים לבדוק מה בדיוק קיבלת ומה המעסיק - מול מה מגיע לך ומאיפה נובע החוב שלך לביטוח לאומי ואיך אפשר לבטל או להסדיר אותו.

      והכל פתיר אין צורך לערער את הנפש בשל כך (אף שההתעסקות יכולה בהחלט קצת לעצבן).

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com