מסלולי מיסוי דירה מושכרת

  • מס
    יערית | 21/11/2020 21:27

    אני משכיר דירה יחידה שלי. ניתן לקבל דמי שכירות לפי שוויה סך 6000 שח. האם יש מצב שאשלם מס פחות מ700 -600-שח? אם אין דרך להפחית המס אז אזכיר ב5100 וזהו

    • מסלולי מיסוי דירה מושכרת
      עו"ד משה (מוש) גבע | 26/11/2020 10:21

      למי שמשכיר דירת מגורים יש שלושה מסלולי מיסוי:

      - פטור (מוגבל בסכום)

      - 10% (ללא הגבלת סכום)

      - תשלום מס מלא בדיווח רגיל (הגשת דו"ח עם כל ההכנסות וכל ההוצאות- כולל פחת- ותשלום מס על היתרה בהתאם למס השולי של בעל הנכס). במסלול זה אפשר לקבל חלק מהפטור שלא נוצל, כיוון שהפטור הנ"ל אינו "נעלם" כשעוברים את התקרה של 5,100ש"ח אלא פוחת בהדרגה.

      אם זה מסובך לך, פנה לאיש מקצוע שיעשה לך את החישובים כדי שתשלם את המס המינימלי האפשרי לפי החוק.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il

      • מסלולי מיסוי
        אילן | 01/12/2020 21:36

        לגבי המסלול השלישי של הגשת דוח - מה מהתשלומים הבאים א י נ ו בר קיזוז?

        ועד בית, ארנונה, חשמל, מים, גז, שיפוצים.

        • הוצאות ברות קיזוז
          עו"ד משה (מוש) גבע | 09/12/2020 18:04

          כל הוצאה שיוציא המשכיר מכיסו ניתן לקזז מההכנסות כשמדווחים במסלול הרגיל.

          שים לב שבד"כ רוב ההוצאות שציינת מוטלים על השוכר ולא על בעל הנכס.

          לגבי שיפוצים יש להבחין בין תיקונים של קלקולים (שזו הוצאה שוטפת) לבין שיפורים (שיתכן ויש לבקש עליהם פחת בפריסה לכמה שנים)

          בברכה,

          משה גבע, עו"ד
          שותף ומנהל סניף תל - אביב
          סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
          יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

          רח' הארבעה 28 ת"א
          טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il