תשלום לקבלן בניין

  • עזרה דחופה- קבלן בניין שלא סיים שיפוץ
    w | 21/11/2020 17:33

    שלום,

     אני גרה בבניין  מגורים  משותף 4 כניסות. קיבלנו מעיריה צו לבימ"ש. הסרת מבנה מסוכן.

    היו כמה התרעות בנושא ומחשבה על תמ"א. בסה"כ מדובר על כמה עמודים מאחור שהברזל נחשף.

     הוזמן מהוועד קבלן שיפוצים- לאט לאט אני מבינה עוד דברים עליו כמו שהוא מהשטחים לא יודעת אם רשום בפנקס הקבלנים. ניסיון בטוח לא היה לו.

    הכניסו לעניין שיפוץ יותר כללי למבנהמעבר למבנה מסוכן.

     פגע בגגונים ששם פיגומים שבר לכמה שכנים.

     המרזבים החדשים שהתקין לא מחוברים המים ויצאים החוצה.

     בפיר הכניסות  אני יודעת על 2 כניסות- יש זכוכית כל המים ירדו בגשם אל המדגות.

    הוועד מהבניין שלי כל הזמן אמר לי אל תדאגי לא נשלם לו את כל הכסף עד ש..

     בקיצור אומר לי אין קבלן תשכחי ממנו.

    הוועד משאר הכניסות דורש ומאיים עם עו"ד שמי שלא שילם את כל מה שצריך יתבע.

    ואני אומרת למה? למה צריך לשלם לו אם כולם אבל כולם כולל אלו שהזמינו את העבודה לא מרוצים.מה הלחץ לשלם?

    ושאלתי מה אפשר לעשות כעת עם הנזילות והגגונים השבורים?

    שילמנו עם מקדם ביטחון של 20%.

    הרוב שילמו אולי 4 דיירים שלא והם מכלל הכניסות והדירות.

     תודה רבה

    • תשלום לקבלן בניין
      עו"ד גיל קראוס | 22/11/2020 15:44

      שלום רב,

      אם הקבלן נמצא בעיצומן של העבודות אז יכול להיות שצריך לתת לו אפשרות לתקן את הדברים ובסוף ההליך ככל ועדיין קיימות בעיות לתבוע את הקבלן או לנקוט בהליכים אחרים.

      מצד שני אם מדובר בליקויים שצריך לתקן אותם באופן מיידי כי הם גורמים נזק אז צריך לעמוד על כך שקודם כל הליקויים יתוקנו.

      ברגע שמדובר בתיקון ברכוש המשותף ורוב הדיירים הצביעו בעדו, אז כעיקרון כל דייר צריך לשאת בחלקו, גם אם בשלב זה הוא פחות מרוצה מהעבודה.

      אני ממליץ כי תעלי את השאלה גם בפורום מקרקעין באתר.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il