מיסוי הכנסה נוספת

  • ניכויים על משרה שנייה/נוספת
    טל | 20/11/2020 13:18

    שלום רב,

    אני עובדת במשרה מלאה שהשכר עבורה הוא 12,240 ש"ח ברוטו לחודש. אני רווקה ואין לי ילדים.

    לאחרונה שוקלת להשלים הכנסה ולעבוד במשרה נוספת, ותוהה אם הדבר ישתלם לי והאם אקבל שכר סביר, לאחר ניכוי מס הכנסה, ביטוח לאומי וביטוח בריאות.

    מבקשת לבדוק, אם אבחר לעבוד במשרה נוספת שהתמורה עבורה תעמוד על 4,000 ש"ח ברוטו או משרה שהשכר שלה הוא 2,000 ₪ ברוטו, האם הדבר כדאי - תוכלו ליידע אותי בבקשה מה השכר הצפוי לאחר כלל הניכויים (תיאום המס והביטוחים) בשתי דוגמאות שכר אלו? תודה רבה, טל

    • מיסוי הכנסה נוספת
      עו"ד משה (מוש) גבע | 26/11/2020 10:12

      יש כאן כלל ברור שצריך להבין: המיסוי מתבסס על חישוב שנתי ללא קשר למספר מקומות העבודה שיש לך. לכן, עבודה נוספת או הגדלת השכר במקום העבודה הראשי שלך, יתחייבו בדיוק באותם מיסים. לכן- אין עבודה שאינה משתלמת. כל עבודה שתתווסף תוסיף לך עוד כסף לכיס.

      בגדול: תקחי את אחוז המס השולי שלך (שעומד לפי הננתונים שנתת על 20%) ותוסיפי את אחוז ההפרשות הסוציאליות מהשכר (ביטוח לאומי, ביטוח בריאות, קופת פנסיה וכו') וזה מה שישאר. מעל סכום חודשי מצטבר של  14,580ש"ח, המס משתנה ל- 31% (רק לגבי הסכום שעבר את המדרגה הזו).

      לעניין מס הכנסה בלבד:

      על שכר נוסף של 2,000 ש"ח תשלמי 400 ש"ח מס הכנסה

      על שכר נוסף של 4,000 ש"ח תשלמי 983 ש"ח מס הכנסה

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il

      • ניכויים על משרה שנייה/נוספת
        טל | 30/11/2020 09:36

        תודה רבה