הזמנה לעדות בבית המשפט

  • הוזמנתי בהפתעה מוחלטת לעדות בבית משפט. מחייב ?
    מתן | 19/11/2020 14:39

    הוזמנתי היום לעדות במשפט שקשור לנזק גופני שנגרם למישהי בעקבות אימון כושר שנטען שבו הדרכתי.

    לפני מספר חודשים עודכנתי על המקרה הזה מנציגה ממחלקה משפטית שסיפרה לי על כך. מדובר על משהו שקרה לפני לא מעט שנים ואיני זוכר את המקרה אך לפי תצהיר שנתתי אז לנציגה, זומנתי היום ע"י עורכת דין לעדות.

    זאת סיטואציה מאוד מלחיצה ולא נעימה עבורי וגם כך התקופה הנוכחית לא פשוטה, האם אני חייב להגיע לבית משפט לעדות זו או שיש דרך להימנע מכך ? האם עלי להייעץ עם עורך דין לפני כן (ואף שייצג אותי) ? מה האופציות העומדות בפני ?

    תודה רבה מראש.

    • הזמנה לעדות בבית המשפט
      עו"ד גיל קראוס | 19/11/2020 15:37

      צהריים טובים,

      ראשית, כאשר אתה מקבל זימון לעדות מבית המשפט אתה מחויב להגיע ואם לא תגיע יכולים להוציא נגדך צו הבאה.

      מעבר לכך, אני מבין ממה שציינת שאתה לא נתבע בתיק. מי הנתבעת בתיק ? חברת הביטוח ? המכון שבו הדרכת ?

      אם אתה לא נתבעת באופן אישי (מן הסתם היית יודע על זה) אז לכאורה אין לך ממה לחשוש.

      בכל מקרה, עורך הדין שמייצג את הגוף שנתבע הוא זה שאמור להכין אותך ולהסביר לך על ההליך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • שאלה נוספת ברשותך עו"ד קראוס
        מתן | 19/11/2020 15:50

        מודה לך על התגובה המהירה עו"ד גיל קראוס.

        אכן הנתבצעת היא החברה שמטעמה העברתי את האימון.

        האם יש איזושהיא דרך שבה אני יכול להיפגע מסיטואציה זו ?

        (אני מודה ששמעתי על המון סיטואציות שבהן מנסים להפליל ולהפיל תיקים בכוח על אזרחים תמימים ורגילים ומהשורה...)

        • הזמנה לעדות בבית המשפט
          עו"ד גיל קראוס | 22/11/2020 15:26

          כעיקרון, אם היית שכיר של המקום, אז לא אמורים להטיל אחריות ישירה עליך.

          עצם העובדה שלא נתבעת באופן ישיר מחזקת את האמור.

          יחד עם זאת, צריך להכיר את כל נסיבות האירוע והטענות בכדי להבין האם קיים סיכון אישי מבחינתך.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il